Belgium

Zware explosie in kelder van restaurant: uitbater weet net op tijd te ontkomen

Overijse -

Bij een zware explosie in een restaurant in Jezus-Eik (Overijse) zijn donderdagmiddag twee gewonden gevallen, zo bevestigt de politie.

“We werden rond 15.15 uur opgeroepen voor een gasontploffing aan de achterzijde van restaurant Le Rustic, aan de Brusselsesteenweg, recht tegenover de kerk van Jezus-Eik”, zegt brandweercommandant Emmanuel Goossens.

De explosie vond plaats in de kelder van een bijgebouw, onder de keuken van het restaurant. De uitbater was er aan het opruimen toen hij merkte dat hij per ongeluk een gasfles had geforceerd. “Hij draaide ze meteen dicht, maar toch heeft er een ontploffing kunnen plaatsvinden. Hoe dat is kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht”, aldus Goossens. “Gelukkig had de uitbater de reflex om weg te lopen en bevond hij zich niet meer in de kelder toen de explosie gebeurde. Hij raakte lichtgewond en liep enkele oppervlakkige snijwonden op.” Ook zijn moeder werd naar het ziekenhuis gebracht, zij had geen lichamelijke schade, maar leed aan een puur emotionele shock.

Het hele bijgebouw werd door de explosie weggeblazen. De kelder en de keuken erboven stortten volledig in. In het restaurant zijn alleen de ruiten gesprongen. Ook de aangrenzende huizen - het restaurant is een rijhuis - is geen schade. Op het dak van het bijgebouw lag nog een asbestdak. De brandweer heeft maatregelen genomen zodat er geen schadelijke stoffen zich kunnen verspreiden. Het explosiegevaar is ook geweken.

Op het moment van de feiten waren er vijf mensen aanwezig in het restaurant. De ontploffing heeft ook veel verkeerschaos veroorzaakt in de omgeving, aldus korpschef Sébastien Verbeke.

Zware explosie in kelder van restaurant: uitbater weet net op tijd te ontkomen
Foto: hsb
Zware explosie in kelder van restaurant: uitbater weet net op tijd te ontkomen
Foto: hsb

Football news:

Nu nu ongeveer 0:1 met Sevilla: teleurstelling. Wolverhampton gaf te vaak toe in de laatste minuten
Ze belden mijn agent toen de sjeik ' s de club kochten
Liverpool is ervan overtuigd dat ze Tiago zullen tekenen. De speler heeft al een contract gesloten en drukt op Bayern
Onze beoordeling = angst en hulpeloosheid. In plaats van Kaloshin en Kashshai-een zielloos systeem dat er niets om geeft
Lothar Matteus: Messi is niet genoeg om zo ' n Bayern te passeren. Ik ben niet bang voor Barca
Thomas Tuchel: Mbappe zal Atalanta spelen als er niets gebeurt
Lille heeft de 20-jarige David van Gent overgenomen. Hij is de beste sluipschutter van de CONCACAF Cup