Belgium

Zo zag het laatste journaal van Martine Tanghe eruit

Nieuwsanker Martine Tanghe presenteerde maandagavond voor de laatste maal ‘Het journaal’ van 19 uur op één. Na een carrière van ruim 42 jaar gaat ze met pensioen. Haar collega’s verrasten haar met een speciaal ‘Martine Thange-journaal’.

Tanghe was een van de vaste gezichten van het VRT journaal, en presenteerde ook steevast de verkiezingsprogramma’s. ‘Ik deed dat heel graag, 12 uur aan een stuk werken tijdens die shows’, zei ze na afloop van ‘Het journaal’ aan Wim De Vilder, die haar samen met haar kleinzoon verraste in de studio. ‘Ik vond dat ook echt heel spannend.’ Samen keken ze naar een overzicht van de jarenlange carrière van Tanghe. Ze begon als reportagemaakster en nieuwslezer, en presenteerde ook het consumentenprogramma Volt.

Toen de koning hoorde dat Tanghe met pensioen zou gaan, nodigde hij haar uit voor een audiëntie. Ook voormalig Europees president Herman Van Rompuy nam afscheid, hij schreef speciaal voor Tanghe een haiku, een gedicht. Tanghe werd ook bekroond met de Grote Prijs Jan Wauters. Tal van andere collega’s hadden niets dan lovende woorden voor Martine Tanghe. Onder andere André Vermeulen, die Tanghe al kent sinds zijn zeventiende, Geert Van Istendael Ivan De Vadder, Paul Jambers en Jan Van Rompaey kwamen aan het woord. De mensen in de straat zijn het eens met haar collega’s: ‘Een heel lieve vrouw’, getuigden ze voor de camera.

De Vilder verklapte ook dat Tanghe een groot sportliefhebber is, en ze is grote fan van Jan Vertonghen. Daarom werd ook hem gevraagd een videoboodschap in te sturen. ‘Ik wil je persoonlijk feliciteren met een geweldige carrière’, zei hij.

De collega’s eerden Tanghe ook als ambassadeur van mooi en helder Nederlands. Ze las dan ook jarenlang het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor, een spellingwedstrijd tussen Vlaanderen en Nederland. In 2011 verdween Tanghe een jaar van het scherm, omdat ze borstkanker had. Na haar genezing kwam ze terug en werd ze boegbeeld voor Kom op tegen kanker.

Zondag nam Dany Verstraeten, nieuwsanker bij VTM, al afscheid van zijn leeftijdsgenoot. ‘Dag Martine’, begon Verstraeten zijn videoboodschap en eerbetoon aan zijn collega. ‘Het is niet gebruikelijk om vanuit deze studio in Antwerpen jullie nieuws aan te kondigen, maar het zijn dan ook uitzonderlijke dagen. Morgen is jouw laatste werkdag, en dat betekent dat we vandaag voor een laatste keer figuurlijk tegenover elkaar staan, en dat we tegelijk het nieuws maken en presenteren. Jij aan de Reyerslaan, ik in Antwerpen’, zei hij.

Football news:

Torino heeft Giampaolo ontslagen als hoofdcoach ... Torino heeft coach Marco Giampaolo ontslagen. De directie van de club besloot de 53-jarige specialist te ontslaan na een gelijkspel in de wedstrijd met Spezia (0:0), die vanaf de 8e minuut tien speelde. Na 18 rondes staat Torino op de 18e plaats in de Serie A standings, met slechts 13 punten. Davide Nicola, bekend om zijn werk met Crotone, Genua en andere teams, kan de nieuwe hoofdcoach van Torino worden
Gary Neville: Manchester United zal geen kampioen worden tenzij Pogba een paar maanden van briljant spel geeft.Voormalig Manchester United verdediger Gary Neville heeft de kansen van het team beoordeeld om dit seizoen het Engelse kampioenschap te winnen. Ik denk dat Manchester United een kleine kans heeft om de Premier League te winnen. Liverpool en Manchester City zijn nog steeds de sterkste teams in de competitie. Maar die kansen hangen af van de vraag of Paul Pogba een paar maanden briljant spel levert. Hij is daartoe in staat. Hij heeft vertrouwen, er is een goede gonor in de zin dat hij vertrouwen heeft in zichzelf. Hij gelooft dat hij moet spelen in belangrijke wedstrijden en titels nemen, hij heeft een positieve instelling, omdat zichzelf beschouwen de sterkste is de beste manier om te winnen. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd tegen Liverpool had ik het gevoel dat Manchester United dat vertrouwen bijna miste. Ze zijn ergens in de buurt, maar dit is wat het team niet zal toestaan om het kampioenschap te winnen zei Neville
Mohamed Salah: Ik wil zo lang mogelijk in Liverpool blijven, maar alles is in handen van de club
De Eintracht kapitein beëindigde zijn carrière in het midden van het seizoen voor zijn zoon. Hij nam afscheid van voetbal door T-shirts uit te wisselen met scheidsrechter David Abraham keert terug naar Argentinië
Leicester doet mee aan de RPL kampioenschap. Ik wil niet zeggen of Chelsea betrokken is of niet ... Chelsea manager Frank Lampard heeft zijn verwachtingen gedeeld voor de Ronde 18 Premier League wedstrijd tegen Leicester. Leicester zit natuurlijk in de Premier League titelwedstrijd, gezien de manier waarop ze spelen, hun resultaten, hun positie in de league. Aan het eind van het vorige seizoen zijn we erin geslaagd om hen in de tafel te verslaan, maar het was een grote uitdaging voor ons omdat ze een zeer sterk team met sterke performers en een zeer goede coach. Ze zijn in de race, evenals een aantal andere teams, maar we moeten nu niet aan de kampioenschapsrace denken, we moeten aan onszelf denken, en als we winnen, zullen we terugkeren naar de posities waar we zouden moeten zijn. De kampioenschapsrace is geopend, vooral tegen de achtergrond van de recente seizoenen. Maar Ik wil nu niet te ver gaan en zeggen of we eraan deelnemen of niet. Onze standpunten zijn niet slecht. Ja, Het was een slechte serie, maar we kunnen alles veranderen met een paar positieve resultaten zei Lampard
Mancini over Pirlo: moeilijkheden in het begin-het is normaal, zelfs als je speelde op het hoogste niveau
Phil Neville nam Inter Beckham