Belgium

Zo klonk de laatste “Bedankt dat u bij ons was” van Martine Tanghe

Een vrij historisch moment op VRT vanavond: nieuwsanker Martine Tanghe presenteerde voor de laatste keer Het Journaal. Maar liefst 42 jaar was ze het gezicht van het nieuwsprogramma. Verschillende generaties Vlamingen groeiden op met haar als vertrouwd gezicht. Op VRT regent het al de hele dag lofbetuigingen van collega’s, en uiteraard kon ook in het journaal zelf een passend afscheid - met de nodige emoties - niet ontbreken. Zeker niet toen ze verrast werd door haar kleinzoon met een boeket.

Martine Tanghe wou zelf een rustig einde van haar carrière en was geen vragende partij om zoveel lofbetuigingen en aandacht. Zo weigerde ze ook elk afscheidsinterview. Maar dat was buiten haar collega’s gerekend.

LEES OOK: PORTRET. Martine Tanghe (65), de moeder van alle nieuwsankers, gaat met pensioen

Het werd een lange nieuwsuitzending, met niet alleen oud-collega’s die in filmpjes afscheid namen. Zelfs Koning Filip had Martine vorige week al uitgenodigd op het paleis om hulde te brengen en ook Rode Duivel kapitein Jan Vertonghen sprak een boodschap in.

LEES OOK: COLUMN. Ik zit vanavond voor de buis voor een niet te missen ontknoping

Hoe dan ook, vanavond was de laatste keer dat je haar de vertrouwde woorden “bedankt dat u bij ons was” hoorde zeggen. Ook Antwerps burgemeester Bart De Wever nam tijdens het journaal afscheid van Martine Tanghe, na een live-interview zwaaide hij haar uit. 

Football news:

Atletico leidt Real Madrid met 7 punten in La Liga en heeft een wedstrijd te missen
Liverpool wint geen 5 wedstrijden op rij in de Premier League. Het team van Klopp herhaalde de ergste reeks in 4 jaar
Liverpool ' s 68-wedstrijd ongeslagen thuis in de Premier League is afgelopen. De ongeslagen wedstrijd van de Reds op Anfield in de Premier League is afgelopen. Het was 68 wedstrijden. Het team van Jurgen Klopp heeft drie jaar en 273 dagen niet verloren in het kampioenschap. Liverpool ' s streak is de op één na langste in termen van het aantal wedstrijden zonder nederlaag thuis in de geschiedenis van het Engelse kampioenschap. Het record is van Chelsea-86 wedstrijden
Liverpool scoorde niet 4 opeenvolgende Premier League wedstrijden
Milik verhuist naar Marseille. Hij werd gefotografeerd met een shirt met het 19e nummer
Suarez scoorde 10 keer in de competitie voor de tiende keer op rij
Attletico miste een schot van Eibar Dmitrovich vanaf de strafplaats. De doelman Marko Dmitrovic, die een straf veranderde, maakte in de 12e minuut een goal-keeper Marko Dmitrovic. Hij werd de eerste keeper sinds 2011 die scoorde in La Liga. Daarna volgde hij Daniel Aranzubia op in de Deportivo. Het was ook de eerste keer sinds 2002 dat een doelpunt werd gescoord door een doelman van de penalty spot. De laatste keer dat Nacho Gonzalez, de keeper van Las Palmas op dat moment, scoorde vanaf een punt in de Spaanse top league. In de geschiedenis van La Liga slaagden slechts zes goal Keepers erin om het doel van de tegenstander te raken voor de huidige wedstrijd