Belgium

Zilveren Wout van Aert leeft ontspannen toe naar WK van zondag: “Ik, de beste ter wereld? Ja, dat denk ik elke ochtend”

LEES OOK. Wout van Aert “kon niet beter” op WK tijdrijden, Victor Campenaerts startte met vertraging: “Ze hielden me gewoon vast”

Halfweg de tijdrit had Van Aert 46 seconden achterstand op Ganna, die als een wervelwind was gestart. Van Aert klokte daar pas de zesde tijd. Maar in het tweede deel reed niemand beter dan de tweevoudige Belgische tijdritkampioen. Hij reed er twintig seconden sneller dan de Italiaan en sprong op het autocircuit van Imola naar zilver.

“Als ik mijn waarden bekijk, kan ik alleen maar vaststellen dat ik een toptijdrit heb gereden”, reageerde Van Aert. “Het tweede deel verliep perfect, maar in het eerste deel moest ik op 5 kilometer van het tussenpunt wat gas terugnemen. Daar heb ik te veel tijd verloren. Ik wist dat deel één bepalend zou zijn door de wind, maar ik kon gewoon niet harder. Ik was beter dan een heel pak toppers, maar ben geklopt door iemand die sterker was. Ik moet mij daar bij neerleggen.”

Maar één dag rust

Dat Ganna de Tour niet reed, speelde natuurlijk in Van Aerts nadeel. “Hij heeft hier honderd procent naar toe kunnen werken en dat is een meerwaarde, maar het heeft geen zin om daar over na te denken. De Tour is een belangrijke race en als je daar twee ritten kan winnen, moet je niet zeuren. Kon het beter gegaan zijn zonder Tour en met een specifieke voorbereiding? Misschien wel, maar ik weet het niet.”

Dat hij de Tour in de benen heeft, zal wellicht wel een voordeel opleveren voor zondag. Want laten we duidelijk zijn: deze Wout van Aert zal in de wegrit niet tevreden zijn met een tweede zilveren plak. Alleen goud is belangrijk. En dat hij maar één dag kan rusten, daar haalt hij zijn schouders voor op. Van Aert reed na de persconferentie zelfs met zijn fiets naar het hotel om wat los te rijden. “Een tijdrit is een zware inspanning, maar dit was er uiteindelijk eentje die maar 35 minuten heeft geduurd. Na de Tour heb ik goed gerust en dat was duidelijk voldoende, als je mijn prestatie ziet. Zaterdag zal ik de omloop verkennen met Oliver Naesen. Ik heb al video’s bekeken en het wordt sowieso een heel zware race. Het wordt een slijtageslag en op het einde zal de beste het verschil maken. Ik heb er vertrouwen in, want ik heb nog steeds de beste benen van de Tour.”

  ©  EPA-EFE

In de spiegel kijken

Ook de Italiaanse journalisten blijven onder de indruk. Eentje vroeg Van Aert of hij zich de beste renner ter wereld voelt. Veldritkampioen, kampioen in de klassiekers, kampioen in de Tour en nu ook op het WK. “Ja, dat is het eerste wat ik denk ’s morgens als ik in de spiegel kijk! Neen, ik ben gewoon dankbaar dat ik veel kan bereiken op verschillende manieren. Ik won drie wereldtitels in het veldrijden en alle mooie crossen, maar ik voelde dat ik ook op de weg kon presteren. Ik hoop dat, als ik mijn wielercarrière beëindig, ik een mooi gevuld en gevarieerd palmares heb. Ik bouw daar nog aan, maar ik heb toch al veel bereikt waar ik fier op ben. Voor mij is het een grote motivatie dat ik mijn veelzijdigheid kan tonen. Lang werd gedacht dat je in het wielrennen op één ding moest focussen. Ik heb getoond dat het anders kan.”

Dus laat Van Aert zondag maar geschiedenis schrijven en als eerste renner ooit wereldkampioen worden in het veld én op de weg.

Is hij nu trouwens zeker van een plekje op de Olympische Spelen? “Dat durf ik nu nog niet zeggen. We weten nog niet eens of ze wel zeker plaats zullen vinden. Natuurlijk zou ik er graag bij zijn. Ik denk dat ik zeker iets kan betekenen, in de weg- en tijdrit.”

LEES OOK. Beresterke Wout van Aert knalt naar zilver op WK tijdrijden, Filippo Ganna pakt de wereldtitel in eigen land

Football news:

Carragher op Mourinho: ze zeiden dat zijn voetbal uit een ander tijdperk kwam. Als hij de Premier League zou winnen, zou het geweldig zijn. Voormalig Liverpool verdediger Jamie Carragher deelde zijn mening over Tottenham. Natuurlijk wil ik dat Liverpool de Premier League wint, maar als iemand anders het moet doen, heb ik liever dat Jose Mourinho wint. Hij heeft de laatste tijd veel problemen. Ze zeiden dat hij een man was van gisteren, dat zijn voetbal uit een ander tijdperk kwam. Ik wil dat hij weer wint en twee vingers geeft aan iedereen. Dat zou een geweldig verhaal zijn. Na wat hij in de loop van zijn carrière heeft bereikt, wordt hij nog steeds bekritiseerd voor de manier waarop hij soms mensen behandelde, dus het zou geweldig zijn als hij nu won, omdat hij in verschillende omstandigheden Carragher zei. Gary Neville: Mourinho geeft Tottenham het vertrouwen om de Premier League te winnen. Jose is alleen geïnteresseerd in winnen
Gennaro Gattuso: Napoli moet vooral lovend spelen om echte Sociedad te verslaan
Neymar werd vervangen in de 26e minuut van de wedstrijd tegen Istanbul door blessure. In de 26e minuut werd Neymar vervangen door de Parijse spits. In plaats daarvan nam Pablo Sarabia het veld in. De Braziliaan verwondde een spier in zijn linkerbeen. Neymar zat te huilen. In dit seizoen van de Ligue 1 speelde de Braziliaan 4 wedstrijden, waarbij hij 2 goals scoorde en 3 assists maakte
Juventus aandelen zijn vier keer gestegen in vijf jaar. Ronaldo-dit is slechts een van de redenen waarom wij met de openings makelaarte maken hebben
Mourinho geeft Tottenham het vertrouwen om de Premier League te winnen. Jose is alleen geïnteresseerd in het winnen van de voormalige Manchester United verdediger Gary Neville deelde zijn mening over Tottenham ' s kansen om het Engelse kampioenschap te winnen. Toen Kane zei dat Tottenham in staat was om iets speciaals te bereiken, had hij het niet over het winnen van de League Cup of de FA Cup. Hij had het over het winnen van de Premier League of een grote trofee in Europa. Ik denk niet dat ze de Premier League kunnen winnen. Maar vanwege Mourinho ' s aanwezigheid, zou je kunnen denken dat hij in staat is tot het ondenkbare. Ik had niet verwacht dat Tottenham zo veel geld zou uitgeven als deze zomer. Mourinho is de coach die geld kan komen vragen. Nu hebben spurs een team dat kan concurreren voor het kampioenschap. Ze hebben ongelooflijke spelers in de offensieve lijn, en het seizoen is vreemd, maar ik denk niet dat ze kunnen winnen het kampioenschap. Ze hebben het alleen nog niet eerder gedaan. Om Arsenal voor te zijn, Manchester United, Chelsea en de derde plaats zou een ongelooflijke prestatie zijn. Ik heb ze niet opgenomen in mijn top vier aan het begin van het seizoen, maar nu doe ik, ze hebben mijn gedachten aanzienlijk veranderd in de afgelopen weken. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Mourinho met Tottenham Hotspur de Premier League zal winnen. Ik denk niet dat het zal gebeuren, maar zijn aanwezigheid zal de spelers vertrouwen geven, want het enige wat Jose Interesseert is winnen. Hij zal hier alles voor doen, en dit is de mentaliteit die spelers nodig hebben zei Neville
Rivaldo: Ik ben niet zeker over Barcelona ' s kansen om de Champions League te winnen
Toni Kroos: er was altijd een feest in Bayern na een uitwedstrijd in de Champions League. Het was vervelend. Real Madrid middenvelder Toni Kroos sprak over de Bayern traditie. In Real Madrid kunt u meteen na de wedstrijden naar huis. Het was anders in München. Het was altijd pijnlijk. Er was altijd een feestje gepland na de uitwedstrijden in Bayern. Daarna wil je helemaal niets meer doen. Om eerlijk te zijn, het irriteerde me altijd een beetje. Ik ben erg blij met de manier waarop de dingen worden georganiseerd in Real Madrid zei Kroos op de einfach Mal Luppen podcast. De Duitser speelde van 2007 tot 2014 voor Bayern. Hij won de Champions League één keer met de Munich club