Belgium

Ziekenhuizen mogen weer ‘gewone’ patiënten behandelen

De druk op de Belgische ziekenhuizen blijft groot door het hoge aantal coronapatiënten. Maar doordat hun aantal toch al een tijdje in dalende lijn gaat, geeft de overheid ziekenhuizen nu de toestemming om de klassieke hospitalisaties en daghospitaalactiviteiten opnieuw op te starten, ten minste ‘wanneer die geen gebruik maken van intensieve zorgen’.

Dat blijkt uit een omzendbrief die Paul Pardon, de medisch directeur van de FOD Volksgezondheid, vrijdagavond op de post deed. Half oktober was de druk op de ziekenhuizen zo groot dat heel wat mensen hun geplande ingreep zagen uitgesteld worden naar een latere datum.

Pardon beklemtoont in zijn omzendbrief dat ziekenhuizen eerst moeten bekijken of ze voor de hervatting van deze ‘gewone’ hospitalisaties wel voldoende personeel beschikbaar hebben.

Nog volgens de omzendbrief mogen ziekenhuizen ook al een eerste keer afschalen, waarbij ze in de praktijk het aantal coronabedden op de afdeling intensieve zorgen iets mogen afbouwen, zijnde van fase 2B naar 2A. ‘Maar in geval van heropflakkering van het virus moet deze capaciteit nog 2 weken binnen de 48 uur heractiveerbaar blijven.’

Pardon vraag ten slotte ook nog dat ziekenhuizen, die hun coronapatiënten door plaats- of personeelsgebrek naar een ander ziekenhuis moesten doorsturen, deze patiënten weer overnemen, zodra ze geen intensieve zorgen meer nodig heeft.

‘Uitzonderlijk lukt dit niet, waardoor problemen kunnen ontstaan voor de vervolgzorg’, aldus Pardon. Denk aan een patiënt die nog naar een revalidatiecentrum moet, wat best in de buurt van de woonplaats van de betrokkene gebeurt.

Football news:

Hertha legende Dardai zal opnieuw het hoofdcoach van het team worden. Pal Dardai zal worden benoemd tot hoofdcoach van Hertha. Bruno Labbadia, die voorheen verantwoordelijk was voor het team, werd ontslagen op zondag na de nederlaag tegen Werder
Tuchel zal de leiding nemen over Chelsea. Thomas Tuchel zal worden aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van Chelsea. Eerder werd aangekondigd dat de Londense club Frank Lampard binnenkort met pensioen zal sturen
Okko Sport zal alle resterende wedstrijden van de Italiaanse beker dit seizoen
Fenerbahce vraagt fans om Ozil ' s salaris te betalen. Het is eenvoudig: U stuurt SMS-U maakt 2 euros
Gazprom kan een sponsor van Schalke blijven als de club wordt gedegradeerd naar de 2de Bundesliga
Bruno over de vrije trap: Cavani vertelde me om de keeper te raken
Pep Guardiola: het is bijna zeker dat Garcia Man City aan het eind van het seizoen zal verlaten