Belgium

Zeven positieve gevallen bij KV Mechelen, maar match op Club Brugge gaat wellicht toch door

The show must go on. KV Mechelen zal zaterdagavond (20.45 uur) wellicht moeten spelen op bezoek bij Club Brugge ondanks zeven positieve coronagevallen in de spelerskern.

KV ontving de resultaten van de laatste testronde vandaag een halfuur voor de spelers om 15 uur het trainingsveld opstapten. Het goede nieuws? Bushiri, Kaya, Schoofs en Voet legden een negatieve test af en mogen dus terug aansluiten bij de groep. Het slechte nieuws? Met Wernersson en Van den Eynde heeft KV twee nieuwe coronagevallen. Ook Vranckx, Shved en Bouzian testten opnieuw positief. Samen met Togui en Peyre, die eerder deze week al positief hadden getest, telt KV dus nog altijd zeven spelers die besmet zijn met het coronavirus.

Belangrijkheid van de besmette spelers

In theorie heeft KV Mechelen dus voldoende positieve gevallen om de wedstrijd van zaterdagavond op Club Brugge te laten uitstellen. Maar gezien de beperkte uitwijkmogelijkheden voor Club, dat door de Champions League tot Kerstmis met een volle kalender zit, is het verre van zeker dat de Pro League ingaat op het verzoek van KV, dat wel nog een officiële aanvraag moet indienen.

In zijn beslissing houdt de Pro League immers ook rekening met de belangrijkheid van de besmette spelers voor hun ploeg. Het aantal basisplaatsen en speelminuten worden daarbij gebruikt als criteria. Bouzian, Van den Eynden en Wernersson kwamen dit seizoen nog geen minuut in actie voor KV en worden daardoor wellicht niet beschouwd als essentiële A-kernspelers door de Pro League.

De definitieve beslissing valt pas op vrijdag maar bij KV Mechelen houden ze er in ieder geval ernstig rekening mee dat er dit weekend gewoon gevoetbald zal worden.

Football news:

Juve heeft geen van hun drie wedstrijden in de Serie A gewonnen zonder Ronaldo
Pogba wordt verkeerd begrepen. Dit is een geweldige speler, zijn mislukkingen gebaand
Andrea Pirlo: Ronaldo is een extra voordeel, maar Juve moet hun eigen voetbal spelen zonder hem
Inzaghi over de loting met Juve: we hadden kunnen winnen als Benevento slimmer was geweest op de tegenaanval
We hebben een serieuze discussie nodig. Ik heb het gevoel dat ik ben afgekoeld tot de wedstrijd in zijn huidige staat
Flick over 3:1 met Stuttgart: we begrijpen dat Voor zo ' n spel we geen prijzen voor schoonheid zullen krijgen, maar Bayern bereikt resultaten
Cloud heeft 112 droge games van de 200 voor Attico in La Liga. Dit is een record. Jan Oblak speelde zijn 200ste La Liga-wedstrijd in Madrid. In deze tijd, heeft hij 112 games zonder het opgeven van doelen - een record figuur. Onder de goal-keepers die voor Letico hebben gespeeld, heeft alleen Abel Resino de 200-Spels in La Liga bereikt. Hij heeft 243 optredens voor de club, waarvan 94 droog