Belgium

Zaak van drie verdachten van rellen in Blankenberge met enkele uren uitgesteld: “Want we staan er op dat ze aanwezig zijn”

Zaak van drie verdachten van rellen in Blankenberge met enkele uren uitgesteld: “Want we staan er op dat ze aanwezig zijn”

Archiefbeeld Foto: Simon Mouton

Blankenberge -

De zaak van de drie jongeren die opgepakt werden bij de rellen in Blankenberge is uitgesteld naar 14 uur. De drie waren namelijk niet overgebracht uit de gevangenis.

“Dat is de nieuwe procedure: twee weken nadat ze de gevangenis in kwamen, worden ze niet vervoerd”, zegt Yen Buytaert, de advocaat van een van de jongeren. “Ze legden nochtans een negatieve coronatest af. Wij staan er echter op dat ze op de zitting van de raadkamer aanwezig zijn.”

Daar was ook de voorzitter van de rechtbank het mee eens, de zaak werd daarom uitgesteld naar 14 uur vanmiddag. Dan zullen de drie ook overgebracht worden.

LEES OOK. Hoe kijken de kustburgemeesters naar het laatste topweekend? “Iedereen is welkom, maar als we vol zitten gaan we op slot” (+)

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet