Belgium

Xavier Taveirne tot Kerstmis buiten strijd met infectie aan het strottenhoofd: "Gevoel van 12 zwaarden in mijn keel"

Presentator Xavier Taveirne van VRT NWS zal tot Kerstmis niet op tv te zien zijn of op de radio te horen zijn. Dat meldt hij op Twitter. De reden is een infectie aan het strottenhoofd.

Epiglottitis of een ontsteking van het strotklepje in het strottenhoofd: daaraan is Xavier Taveirne ten prooi gevallen, zo meldt hij vanavond op Twitter. "Zo het gevoel van twaalf zwaarden in je keel als je moet slikken", schrijft hij. "Dat heeft een naam. Het is epiglottitis."

Door de aandoening is hij al zeker tot Kerstmis buiten strijd, zo zegt hij nog. "De zwelling in mijn keel drukt zo op mijn stem dat ik tot Kerstmis out ben. Dat is klote, zwaar de pest in. Maar zoals alles dit jaar: het is wat het is, zeker?"

Taveirne is presentator bij "De ochtend" op Radio 1 en is ook anker bij "Het Journaal". Wie zijn stem in betere tijden nog eens wil horen, op 30 november bracht hij op de radio deze hommage aan collega Martine Tanghe naar aanleiding van haar pensioen:

Dank dat je bij ons was, Martine

Football news:

Atletico leidt Real Madrid met 7 punten in La Liga en heeft een wedstrijd te missen
Liverpool wint geen 5 wedstrijden op rij in de Premier League. Het team van Klopp herhaalde de ergste reeks in 4 jaar
Liverpool ' s 68-wedstrijd ongeslagen thuis in de Premier League is afgelopen. De ongeslagen wedstrijd van de Reds op Anfield in de Premier League is afgelopen. Het was 68 wedstrijden. Het team van Jurgen Klopp heeft drie jaar en 273 dagen niet verloren in het kampioenschap. Liverpool ' s streak is de op één na langste in termen van het aantal wedstrijden zonder nederlaag thuis in de geschiedenis van het Engelse kampioenschap. Het record is van Chelsea-86 wedstrijden
Liverpool scoorde niet 4 opeenvolgende Premier League wedstrijden
Milik verhuist naar Marseille. Hij werd gefotografeerd met een shirt met het 19e nummer
Suarez scoorde 10 keer in de competitie voor de tiende keer op rij
Attletico miste een schot van Eibar Dmitrovich vanaf de strafplaats. De doelman Marko Dmitrovic, die een straf veranderde, maakte in de 12e minuut een goal-keeper Marko Dmitrovic. Hij werd de eerste keeper sinds 2011 die scoorde in La Liga. Daarna volgde hij Daniel Aranzubia op in de Deportivo. Het was ook de eerste keer sinds 2002 dat een doelpunt werd gescoord door een doelman van de penalty spot. De laatste keer dat Nacho Gonzalez, de keeper van Las Palmas op dat moment, scoorde vanaf een punt in de Spaanse top league. In de geschiedenis van La Liga slaagden slechts zes goal Keepers erin om het doel van de tegenstander te raken voor de huidige wedstrijd