Belgium

Wout van Aert wint tweede Flandrien op rij, Lotte Kopecky voor het eerst Flandrienne

  ©  Kris Van Exel

Het peloton heeft gekozen. Wout van Aert (26) is de Flandrien 2020 van Het Nieuwsblad. De renner van Team Jumbo-Visma won met ruime voorsprong op de onfortuinlijke Remco Evenepoel. Lotte Kopecky (25) mag zich voor het eerst Flandrienne noemen.

Van Aert volgt daarmee zichzelf op als Flandrien. Vorig jaar versloeg hij Evenepoel na een spannende en nooit eerder geziene stemronde met exact één punt. Dit jaar was de marge veel groter. Een vakjury van veertig personen zorgde eerst voor vijf nominaties in het peloton. De jaarlijkse klassieke jurylunch werd vervangen door digitaal stemmen. Remco Evenepoel, Yves Lampaert, Jasper Philipsen, Wout van Aert en Tim Wellens werden allen aangeduid als kandidaat-Flandrien.

138 renners stemden

De namen van de vijf genomineerden gingen vervolgens naar alle Belgische profrenners. Zij konden tien dagen lang hun stem uitbrengen. Uiteindelijk namen 138 van de 151 profrenners aan de stemming deel. Slechts 13 brachten hun stem niet uit. Voor Van Aert is deze individuele prijs een bekroning na een formidabel seizoen met o.m. zeges in Milaan-San Remo, Strade Bianche en de Tour. Daarnaast werd hij zowel vicewereldkampioen in het tijdrijden als op de weg.

De uitslag bij de mannen

  ©  BELGA

Kopecky voor D’Hoore

Bij de dames gaat de Flandrienne 2020 naar Lotte Kopecky. De jury beloonde met de trofee de regelmaat van Kopecky, maar ook het feit dat ze twee keer Belgisch kampioen werd. Kopecky deed dat op de weg als in het tijdrijden. De Belgische kampioene won ook een etappe in de Giro Rosa. Kopecky - die de Flandrienne voor het eerst wint - gaat in de einduitslag drievoudig winnares Jolien D’Hoore vooraf.

De uitslag bij de vrouwen

  ©  Kris Van Exel

Uitreiking verliep coronaproof

Het Nieuwsblad organiseerde een bescheiden gala om de trofeeën aan de laureaten te bezorgen. De twee trofeeën werden vrijdagavond coronaproof uitgereikt in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Premier Alexander De Croo was de uitreiker van dienst en feliciteerde de Flandrien en Flandrienne. De bronzen trofeeën zijn kunstwerken van de hand van Fernand Vanderplancke, tevens maker van de trofeeën in de Ronde van Vlaanderen.

  ©  Kris Van Exel

Football news:

Klopp weet wat hij doet, hij is ongelooflijk slim. Jurgen is slecht in verliezen, hij en Ferguson hebben meer gemeen dan hij zich realiseert
Rooney heeft een fantastische carrière gehad. Ik hoop dat hij coach kan worden.Voormalig Manchester United manager Sir Alex Ferguson heeft commentaar gegeven op Wayne Rooney ' s beslissing om zijn speelcarrière te beëindigen en de leiding over Derby County te nemen. Rooney is de topscorer van Engeland, Manchester United ' s topscorer, hij heeft een fantastische carrière gehad. Dit zal zijn uitgangspunt zijn. Dit is echter de resultaatindustrie. Dat weet hij beter dan wie dan ook. Wayne begon goed, hij kent football. Ik hoop dat hij het aankan. Na zijn voetbalcarrière werd hij een vrij welgestelde jongeman, dus hij hoeft waarschijnlijk niet te gaan coachen om voor zijn gezin te zorgen. Maar hij wil het en het is belangrijk. Het heeft geen zin om coach te worden als u dat gevraagd wordt. Rooney wilde coach worden. Ik hoop dat hij het kan, zei Ferguson. Wayne Rooney is nu coach. Het is geweldig dat we zijn carrière hebben gezien-en nu kunnen we ons alles herinneren
Een Bundesliga club kan niet worden gekocht. Maar Volkswagen was in staat om
Bayer Amiri werd een Afghaan genoemd. Na de wedstrijd bood Leverkusen aan het einde van de wedstrijd zijn excuses aan, maar Nadim Amiri kreeg een gele kaart kort na het opgeven van een goal in de 88e minuut. Amiri uitte zijn ongenoegen en legde zijn vinger op het gezicht van Union defender Florian Huebner. Na de wedstrijd meldde Bayer verdediger Jonathan Ta dat Amiri beledigd was. Er waren argumenten en toen zei iemand [Amiri] 'verdomde Afghaan'. Ik wil duidelijk maken dat dit hier niet de plaats is, hoe emotioneel het moment ook was, zei Ta. Amiri onthulde later dat de vakbondsman zijn excuses had aangeboden. Hij kwam naar de kleedkamer en verontschuldigde zich voor de walgelijke woorden die hij uitsprak over emotie. Het spijt hem zeer en hij heeft mij verzekerd van zijn oprechtheidzei Amiri, zonder te zeggen welke van de vakbondsleden hem beledigd had
Ozil en Arsenal hebben ingestemd hun contract op te zeggen. Hij zal de verhuizing naar Fenerbahce voltooien in het weekend. Middenvelder Mesut Ozil verlaat Arsenal. De partijen hebben in beginsel overeenstemming bereikt over de beëindiging van het contract, meldt de sportjournalist David Ornstein. Onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden zal de 32-jarige in het weekend vertrekken om zijn verhuizing naar Fenerbahce als vrije agent af te ronden. Ozil werd niet opgenomen in Arsenal ' s bod voor dit seizoen.
Klopp op Bruno: uitstekende speler, leider. Een goede transfer voor Manchester United, helaas
Manchester United kan Liverpool verslaan. Twee jaar geleden zou ik niet gezegd hebben dat de voormalige Engelse middenvelder Paul Ince zijn verwachtingen deelde voor de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United. Beide teams voelen dat ze deze wedstrijd kunnen winnen. In de afgelopen jaren is het steeds duidelijker geworden dat in grote wedstrijden de teams te bang waren om te verliezen, in plaats van vooruit te gaan voor een overwinning. Het zal Interessant zijn om de psychologie te observeren waarmee elk team het spel benadert. Ik geloof dat Manchester United kan winnen, hoewel ik dat twee jaar geleden niet had gezegd. Liverpool zijn de kampioenen, er zal extra druk op hen komen, hoge verwachtingen. Ze zouden de wedstrijd moeten benaderen met het vertrouwen van een kampioen, maar ze zullen Manchester United tegemoet treden, die ook zeer zelfverzekerd zijn. United verslaat hun tegenstanders niet, ze hadden geluk met Wolverhampton, de wedstrijd met Aston Villa had hoe dan ook kunnen aflopen, maar ze winnen, dus ze zullen naar Anfield komen met vertrouwen dat ze kunnen winnen, zei Ince