Belgium

Wout van Aert en Mathieu van der Poel rijden drie keer tegen elkaar in X2O Badkamers Trofee

De Azencross in Loenhout (29 december) valt dit seizoen eenmalig weg. Gezien de specifieke aard van het parcours, dat grotendeels in een dichtbevolkte dorpskern ligt en uitermate moeilijk af te sluiten is, is het niet realistisch er nu een cross te organiseren. “We hebben samen met de gemeente nog geprobeerd een alternatieve locatie te vinden binnen Wuustwezel, maar dat bleek niet mogelijk”, zegt Christophe Impens van organisator Golazo sports.

De afzegging van Loenhout kwam er pas afgelopen maandag, maar een dag later had Erwin Vervecken, de coördinator cyclocross van Golazo, al een alternatief gevonden in zijn eigen achtertuin. “Ik wou al jaren een cross organiseren op het Sport Vlaanderen-domein in mijn woonplaats Herentals. En nu komt het er eindelijk van”, zegt Vervecken. “Het is een omheinde site en perfect afsluitbaar, we kunnen er dus volledig coronaproof een mooie cross kan organiseren. De helft van het parcours is vlak, de andere helft ligt op een heuvel die vroeger was bedekt met borstels om op te leren skiën. Die oude skiberg is 21 meter hoog en perfect om een spectaculaire cross op te organiseren. Bovendien ligt het parcours op amper twee kilometer van het huis van Wout van Aert. Hij krijgt dus een echte thuiscross.”

De oude skiberg die momenteel onderdeel uitmaakt van het mountainbikeparcours moet een van de blikvangers worden van de cross in Herentals.  — ©  ho

Deze nieuwe veldrit in de X²O Badkamers Trofee krijgt meteen ook een nieuwe datum. In Herentals zal op woensdag 23 december gecrosst worden, daar waar Loenhout op dinsdag 29 december zou plaatsgevonden hebben. Verder keert de Scheldecross in Antwerpen terug na een jaartje afwezigheid omwille van het BK. Alle andere crossen zijn dezelfde gebleven en zijn opnieuw een mix van monumenten in de cross en klassiekers-in-wording. In totaal dus acht wedstrijden, van de Koppenbergcross op 31 oktober tot en met de Brussels Universities Cross op 14 februari.

Al minstens drie duels Van Aert - Van der Poel

Wout Van Aert is zijn winterplanning nog aan het afronden, maar zal in elk geval in vier manches van de X2O Badkamers Trofee starten. Kortrijk (28/11) wordt zijn eerste cross deze winter, daarna zal hij er bij zijn in Herentals (23/12), Baal (01/01) en Hamme (23/01). Ook Mathieu van der Poel zal vier van de acht manches rijden. De Nederlandse winnaar van de Ronde van Vlaanderen opent in Antwerpen. Nadien rijdt hij net als Van Aert ook Herentals, Baal en Hamme. Daar krijgen we dus al op zijn minst drie duels tussen de twee grote rivalen. Van der Poel start ook al zeker in de wereldbeker van Namen (20/12) en de Ethias Cross van Bredene (30/12). Het is nog niet zeker of Van Aert ook daar aanwezig zal zijn.

Wout van Aert krijgt eerste van drie duels met Van der Poel in zijn eigen achtertuin, geen Azencross in Loenhout dit jaar

Prijzenpot blijft dezelfde, veldrijders leveren in op startgelden

De organisatie van de X2O Badkamers trofee is er dankzij de sponsors in geslaagd om als enige klassement het prijzengeld van vorig jaar aan te houden. “De eindwinnaars bij de mannen en de vrouwen krijgen zelfs nog wat meer: hen wacht 30.000 euro op Valentijnsdag. In totaal bedraagt de prijzenpot van het eindklassement 145.600 euro”, aldus Christophe Impens. “Als nu blijkt dat er toch wedstrijden zouden wegvallen door corona, dan zal dat prijzengeld wel procentueel verminderen”, vult Erwin Vervecken aan. “Stel dat er zes van de acht crossen zouden kunnen doorgaan, dan krijgen de renners ook zes achtste van de prijzenpot.”

(md)

Football news:

Kroos over de nederlaag van Shakhtar: uiteindelijk ontbrak het ons aan vertrouwen dat we terug konden winnen
Zinedine Zidane: ik denk niet aan pensionering.Real Madrid Coach Zinedine Zidane deelde zijn gedachten over de nederlaag tegen Shakhtar. Ik denk niet aan pensionering. We hebben het moeilijk. Slechte periode vanuit het oogpunt van de resultaten. Dit is een realiteit, maar we moeten verder gaan. We wisten dat de finale vandaag op ons wachtte, en we hebben ons er goed op voorbereid. De eerste helft was geweldig, we verdienden een doelpunt, maar we konden niet scoren. Er is nog één wedstrijd en je moet winnen. Ik heb de kracht, en Ik zal alles geven, zoals altijd, zoals alle spelers. In de laatste ronde van La Liga verdienden we het niet om te winnen, maar vandaag niet. Je moet je hoofd opsteken en nadenken over de volgende wedstrijd. We hebben geen andere keus. Er waren veel momenten. Maar vandaag zetten we hoge druk, pikte veel doelen op, creëerde kansen. Het enige wat we niet eerst konden scoren, wat het spel makkelijker zou hebben gemaakt. We moeten deze situatie aanpakken. We zullen hard blijven werken en geloven in wat we doen. Dit is een moeilijk moment, maar we moeten ons karakter en trots tonen. We verdienden het niet om te verliezen vandaag, het is erg teleurstellend. We zullen de laatste wedstrijd moeten winnen, want vandaag hebben we gefaald. Wij zullen geloven en wij zullen vechten zei Zidane
Loko verloor zelfs de derde plaats. Salzburg verpletterde de ploeg met 5 centrale verdedigers. Er Was een kleine kans op de Europa League. Toen Loko de line-up aankondigde, voelde ik me een beetje ongemakkelijk. We wisten dat Smolov, Miranchuk, Barinov en Lysov niet zouden spelen vanaf de eerste minuten, maar een uur voor de wedstrijd, de club vertelde ons over de dubieuze tests van Krykhovyak en Kulikov - nog een min twee. Op de basis kwamen 5 nominale centrale verdedigers: Murilo, raikovich, Lystsov, CHorluka en Magkeev (gespeeld in de ondersteuning, maar kon naar beneden). Alles werd besloten in de eerste helft, die volledig de controle over Salzburg had: hij hield de bal op het strafgebied van iemand anders, zocht naar kansen en stond helemaal geen tegenaanval toe. Soms begon ik te drukken in het centrum - en het bleek succesvol. In de 17e minuut scoorden de bezoekers na een snelle aanval, maar het doelpunt werd geannuleerd door een duidelijke offside. Loko controleerde de bal alleen met toestemming van Salzburg. Verschillende keren kwamen de gastheren in de buurt van iemand anders strafgebied, maar kwamen niet met iets. Het machtsevenwicht weerspiegelt perfect de statistieken van stakingen in de eerste 45 minuten-11:2 ten gunste van de Oostenrijkers. Bovendien maakte Loko hun twee slagen na het opgeven van een doel en in een aanval (na een hoek, Murilo sloeg hen, dan ze Luiz uit de straflijn. Beide keren was het gevaarlijk)
Ronaldo won de Golden Foot-2020, Agnelli-Golden Foot Prestige-2020
Schurrle en Goetze zullen investeren in een bedrijf dat marihuana produceert voor medische doeleinden
Mircea Lucescu: met Ronaldo komt Juventus tot leven. Cristiano heeft charisma, het is een bepalende speler
Alisson zal niet spelen met Ajax als gevolg van een heupblessure