Belgium

Wout van Aert duikt met een grote smile opnieuw het veld in: “Dit gaat een schok voor het lichaam zijn”

Wout van Aert verschijnt zaterdag op de Urban Cross in Kortrijk dit seizoen voor het eerst aan de start van een veldrit. De kersverse tweevoudige Nieuwsblad Flandrien verkende ’s middags met een grote smile het parcours.

LEES OOK. Wout van Aert over toekomstige zoon: “Sta er niet voor te springen dat hij ook wielrenner wordt”

Omdat premier Alexander De Croo vrijdagavond een uurtje te laat was voor de uitreiking van de Nieuwsblad Flandrien kon Wout van Aert de uitreiking pas rond 22u verlaten in Oudenaarde. Niet ideaal als voorbereiding op de eerste cross, maar gelukkig hoefde de laureaat niet meer terug naar de Kempen en kon hij overnachten in een Deerlijk. Zaterdagmiddag reed hij alvast zichtbaar gelukkig rond op het parcours in Kortrijk. “Ik kijk er enorm naar uit om alle crossers terug te zien”, had Van Aert vrijdagavond nog gezegd. En dat bleek ook een dag later. Een babbeltje links, een grapje rechts. Van Aert nam ruimschoots de tijd om iedereen te begroeten en verkende het parcours in het gezelschap van Quinten Hermans.

“Ik heb mij allesbehalve specifiek voorbereid, dus het voelt nog een beetje onwennig”, zei Van Aert bij Sporza. “Het is een enorm technisch parcours, volop draaien en trekken. Ik denk dat het een kleine schok zal zijn voor het lichaam. Maar ik zal vandaag wel een enorme stap vooruit zetten qua techniek en crossgevoel. Ik denk dat ik op de tweede of derde rij mag starten, dus daar ga ik het zeker niet op steken vandaag. Ik heb wel goed getraind, maar ik kan niet inschatten hoe ver ik kan geraken. De sprint zou mij hier wel moeten lukken, maar ik denk niet dat ik daar aan toe zal komen. Ik wou zo snel mogelijk dit seizoen starten en via de crossen zelf trainen. Het seizoen is al zo kort en voor je het weet is het voorbij. Zeker als je na het WK overschakelt naar de weg. Ik heb vorig jaar het veldrijden al zo lang moeten missen.”

Vorig jaar keerde Van Aert terug in het veld met een vijfde plaats, maar vandaag is hij toch voorzichtiger. “Ik ben zeker ambitieus. Als ik aan de start wil ik het beste van mezelf geven en natuurlijk hoop ik op zo’n resultaat. Heel graag. Maar ik ben ook realistisch. Vorig jaar kwam ik erbij in de kerstperiode en was iedereen vermoeid, nu is iedereen fris. Het is niet te vergelijken.”

Football news:

Suarez heeft 12 doelpunten in zijn eerste 15 wedstrijden voor Attico - de beste start in La Liga voor een nieuwe club sinds Ronaldo
De 16-jarige kleine-de jongste speler in de geschiedenis van Everton
Solskjaer op 3-2 met Liverpool: Manchester United won op hun eigen voorwaarden. Het is een goed gevoel
Hames scoorde 10 (3+7) punten in Everton ' s thuiswedstrijden. Away - 0
Suarez scoorde zijn 12e doelpunt in het seizoen La Liga. Messi heeft 11
Miller op de Manchester United nederlaag: verwoest. Er is geen tweede kans in knock-out voetbal
Game of Thrones acteur op Liverpool: Manchester United zou een jaar geleden vernietigd zijn. John Bradley, die de rol van Sam Tarly speelde in de fantasy-serie Game of Thrones, deelde zijn emoties uit het spel van Manchester United in de vierde ronde van de FA Cup met Liverpool