Belgium

Werken en ongeval zorgen voor grote hinder op E17 rond Gent: ‘Vermijd de omgeving’

Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag met de heraanleg van de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen. Het verkeer staat stil in Beervelde door een ongeval met verschillende vrachtwagens. Omstreeks half acht was het meer dan 2 uur aanschuiven richting Gent.

Volg hier de huidige verkeerssituatie.

Op de E17 van Beervelde naar Kortrijk zijn drie rijstroken versperd door een ongeval met verschillende vrachtwagens. Het verkeer staat volledig stil vanaf Lokeren. De hinder zal er nog geruime tijd duren, het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de omgeving te vermijden.

Wie van Antwerpen naar Gent moet rijdt beter om via de E19 naar Brussel. Van Antwerpen naar Gent gaat het sneller via de E34 en de R4-Oost. Antwerpen kust is het best via de E34/A11 Brugge, en wie van Hasselt naar Gent rijdt kan het best via Brussel gaan.

Werken

In totaal wordt de autosnelweg over een afstand van 8 kilometer volledig vernieuwd. De ingreep zal tot eind augustus voor veel hinder in de Gentse regio zorgen, waarschuwt het Agentschap.

De werkzaamheden verlopen in fasen. In de richting van Antwerpen loopt de werfzone van de brug over de Ringvaart en de R4 tot net voorbij de verkeerswisselaar in Destelbergen. De afrit naar het UZ Gent van de E17 richting Antwerpen wordt ook volledig heraangelegd. In de richting van Gent werkt de aannemer vanaf de brug boven de N447 tot na de afrit UZ Gent. Ook de afrit krijgt een nieuwe toplaag.

Van maandag 17 juni tot donderdag 18 juli start de heraanleg in de richting van Antwerpen. In de maand juni rijdt het verkeer in beide richtingen op twee versmalde rijstroken en gaat de afrit naar de R4 in Destelbergen dicht. Vanaf juli gaan verschillende op- en afritten in de richting van Antwerpen dicht.

In die periodes wordt er 24 uur op 24 gewerkt en ook tijdens het weekend. Tijdens de Gentse feesten wordt er niet gewerkt en is de weg terug vrij. De rijrichting Kortrijk krijgt een opknapbeurt van begin augustus tot eind augustus.

Het viaduct van Gentbrugge, dat de komende twee jaar gesaneerd wordt, is niet opgenomen in de werfzone.

Football news:

Barcelona voor 4,5 miljoen euro zal 70% van de rechten op 19-jarige forward Sao Paulo Maya kopen
Martin Ødegaard: Sociedad wil meedoen aan de Champions League is een droom. Het is moeilijk om tegen Real Madrid en Barca te vechten, maar we kunnen tegen de rest vechten
Newcastle FC is een Engelse voetbalclub uit Longstaff. Zijn salaris zal met meer dan 30 keer stijgen
Milan defender Duarte raakte gewond. Dit is de tweede blessure in de club na het hervatten van de training
Lyon kocht Toko-Ekambi van Villarreal voor 11,5 miljoen euro
Porto coach: wedstrijden zonder fans zijn als salade zonder dressing. Zonder azijn, olie en zout – niet hetzelfde
Newcastle defender Yedlin: wij eisen niet dat het leven van zwarten belangrijker is dan het leven van blanken. Om als gelijken behandeld te worden