Belgium

Volg LIVE om 3 uur: het laatste verkiezingsdebat tussen Donald Trump en Joe Biden

De Verenigde Staten maken zich klaar voor het laatste presidentiële debat tussen Republikeinse kandidaat en huidig president Donald Trump en de Democratische kandidaat en voormalig vicepresident Joe Biden. Na de chaos tijdens het eerste debat, worden de microfoons van de kandidaten dit keer uitgezet terwijl de ander aan het woord is. Hieronder kan je alles LIVE volgen vanaf 3 uur.

Volg het debat LIVE

U kunt het debat tussen de kandidaten vannacht live volgens op onze website en via onze app, vanaf 3 uur onze tijd. Het debat zal ondertiteld zijn.

Het eerste presidentiële debat tussen Biden en Trump op 29 september verliep chaotisch. Trump onderbrak Biden voortdurend en ook Biden viel Trump regelmatig in de reden.

Het eerder geplande tweede presidentiële debat viel in het water nadat Trump besmet was geraakt met het coronavirus. Hij weigerde om deel te nemen aan een virtueel debat. In plaats daarvan gaven beide kandidaten een televisie-interview.

Vannacht, minder dan twee weken voor de verkiezingen op 3 november, staan de presidentskandidaten opnieuw rechtstreeks tegenover elkaar. Witte Huiscorrespondent van de Amerikaanse nieuwszender NBC Kristen Welker zal het debat leiden. Ze is daarmee de eerste zwarte vrouw die een presidentieel debat leidt sinds 1992.

Er worden ook nieuwe maatregelen getroffen om het debat beter te laten verlopen. Bij elk thema krijgen de kandidaten telkens twee minuten om hun pleidooi te doen, waarbij de microfoon van de tegenstander wordt uitgeschakeld. Na dat openingspleidooi kunnen ze wel weer volop in discussie gaan. De maatregel wordt getroffen om een herhaling van het eerste, chaotisch debat te vermijden.

Het debat start om 3 uur onze tijd in Nashville (Tennessee). Het zal een 90-tal minuten duren en zal vooral gefocust zijn op de coronacrisis, klimaat en veiligheid. 

Bekijk hier de voorbeschouwing van onze VS-correspondent Björn Soenens in "Het Journaal" van 19 uur:

Football news:

Hetzelfde doel maandag in de Euro 1960 finale: zag de bal niet vliegen in het net, en zegt dat hij niet het recht had om niet te scoren
De achternaam Van maandag verscheen per ongeluk door een dronken persoon. Dit gebeurde na de afschaffing van de lijfeigenschap
Messi is de enige in de top 5 van de Europese competities die niet scoort na 10 keer in een kampioenschap dit seizoen
Lampard op 3-1 Met Leeds. Op een andere dag hadden we 5-6
Koeman op 1:2 met Cadiz: de stemming was niet zo goed. Verloren door een fout is het moeilijk om deze nederlaag te verklaren. Daarvoor speelden we goede wedstrijden. We waren niet erg goed in de eerste helft. In de tweede, Barcelona speelde beter, maar we verloren door een fout die u niet verwacht van ons team. Ongelooflijk. Het is niet toegestaan na een dergelijke indiening door te gaan [out]. We hebben gemist door gebrek aan concentratie. De stemming van vandaag was niet al te goed, niet alleen voor de verdedigers. Als we zonder de bal spelen, missen we agressiviteit. Misschien missen we hierdoor iets. Deze nederlaag is een grote stap in de strijd voor de titel. Het is teleurstellend, maar je moet het accepteren. 12 punten achter een sterk team als Attico is veel
Mbappe scoorde zijn 100e goal voor PSG en deelt de vierde plaats in de goalscoring lijst van de club. Dit doel was de 100e voor de 21-jarige Fransman voor de Paris club. Nu neemt Mbappe de vierde plaats in de lijst van scorers in de hele geschiedenis van Parijs met Dominique Roshto. Edinson Cavani (200 goals), Zlatan Ibrahimovic (156) en Pedro Pauleta (109). De statistieken van
Als kind speelde maandag met kousen met stro of blikjes stoofpot. En hij vertelde mijn moeder dat hij gaat naar tennis