Belgium

Vogelgriep uitgebroken in pluimveebedrijf in Menen

Over hoeveel besmettingen het specifiek gaat, is nog onduidelijk, maar het FAVV spreekt van een "besmettingshaard". In de omgeving van het vleeskippenbedrijf gelden er vanaf nu ook maatregelen. "Er is een beschermingsgebied met een straal van 3 kilometer rond het bedrijf ingesteld. Er is ook een toezichtsgebied ingesteld van 10 kilometer rond het bedrijf. Het verschil tussen beide is dat in het beschermingsgebied alle houders van pluimvee, zowel professioneel als particulier, een inventaris moeten binnenbrengen binnen de 48 uur aan het stadsbestuur. Voor de 10 kilometer is dat binnen de 72 uur”, zegt burgemeester Eddy Lust (Open VLD).

Er mogen ook geen eieren die bedoeld waren om te verkopen, uitgevoerd worden. Ook het vervoer van pluimveevlees vanuit slachthuizen, snijhuizen en koelhuizen is niet langer toegelaten.

Gezond verstand gebruiken

2 weken geleden werd er al vogelgriep vastgesteld bij 3 wilde vogels in een vogelopvangcentrum in Oostende. Daarom geldt in heel het land een ophokplicht, ook voor particulieren. Het was toen 3 jaar geleden dat er nog vogelgriep in ons land ontdekt werd. Vorige week was er sprake van 10 bevestigde gevallen in ons land. 

Ondertussen roept Natuurpunt op om voorzichtig te zijn met het voederen van tuinvogels, om de verspreiding van het vogelgriepvirus te beperken. "Gebruik je gezond verstand: als je pluimvee hebt, vermijd dan om grote aantallen vogels te lokken", zegt vogelexpert Gerald Driessens. 

Football news:

Ex-Juve en Bayern München verdediger Benatia verhuist naar Parma
Hodgson op 0:4 Met City: in de rust dacht ik niet dat Paleis zou verliezen Grote
Athletic forward Inaki Williams scoorde de meeste goals voor Barcelona-5 goals
Milaan zal verdediger Conti Parma op lening geven met een verplichte overname voor 7 miljoen euro
Koeman over de verwijdering van Messi: Ik weet niet hoe vaak hij werd bezoedeld. Hij probeerde te cirkelen, maar het werkte niet.Barcelona coach Ronald Koeman na de Spaanse Super Cup finale met AthleticLionel Messi. De deelname van Argentinië aan de wedstrijd was twijfelachtig vanwege een heupblessure. Met zoveel jaren ervaring achter zich weet hij wanneer hij kan spelen en wanneer niet. Hij besloot te spelen, dat is alles
Marseille is dicht bij het huren van Milik voor 8+3,5 miljoen euro voor 1,5 jaar met het recht om uit te kopen
Koeman op 2:3 met Athletic: het is geen stap terug. Barcelona zal nog steeds laten zien dat ze op het juiste spoor zitten.Dit is geen stap terug. Een trofee winnen toont aan dat je op het juiste spoor zit. We zullen laten zien dat we nog steeds op de goede weg zijn. We deden alles om te winnen, beide teams waren erg moe