Belgium

Vincent Kompany voert druk op voor duel met Standard: “Als ik de helft van mijn motivatie kan overzetten, komen we al heel ver”

Anderlecht staat voor een cruciale match. Standard komt op bezoek en paars-wit snakt naar een zege na de zielloze nederlaag tegen Beerschot. RSCA kan geen beroep doen op de geblesseerde Percy Tau en ook Van Crombrugge is onzeker. Toch gebruikt Vincent Kompany dat niet als excuus. “Standard kan niet meer gemotiveerd zijn dan wij.”

LEES OOK (+). Luc Nilis (tijdelijk?) aan de slag bij Anderlecht: “Paars-wit is mijn club in België”

Vincent Kompany was diep ontgoocheld na het 2-1 verlies op Beerschot. In de kleedkamer las hij zijn spelers toen de levieten, maar nu wilde Vince The Prince daar niet te veel meer op terugkomen. “Het verleden is niet belangrijk”, aldus Kompany. “Het liefst had ik na Beerschot gehad dat we direct weer ons truitje konden aantrekken om die clasico tegen Standard te spelen. Zodat we daar kunnen laten zien waarvoor we staan. Gelukkig zag ik deze week ook een reactie op training. In de week voor zo’n topper wil ik maar één iets zien: werken, werken, werken.”

De fans staan alvast ook op scherp. Via enkele spandoeken lieten ze weten alleen blij te zullen zijn met een zege tegen Standard. “Dat geeft ons een boost. De supporters zijn niet in het stadion, maar we weten dat dit speciaal is voor hen. Het liefst wil ik tegen Standard een ploeg zien waarin alle fans zich herkennen. We moeten aanvallen, agressief zijn, het truitje natmaken. Het resultaat is ook belangrijk, maar dat is zo mogelijk nog crucialer.”

Standard speelde donderdag nog een zware Europese match tegen Lech Poznan. Dat kroop misschien in hun benen, maar de overwinning in de laatste minuut kan hen ook een boost geven. “Eigenlijk kijk ik niet naar Standard. Profvoetballer kunnen drie matchen in een week aan, maar Standard kan niet meer gemotiveerd zijn dan wij. Geloof me, als ik de helft van mijn motivatie kan overzetten op mijn ploeg, dan komen we al heel ver. Ze moeten door een muur willen lopen. In mijn carrière leefde ik voor dit soort partijen en ik bleef coach om dat gevoel niet te verliezen. Zo’n classico is een wedstrijd met een eigen geschiedenis. Je kunt 10 punten achter staan op de rivaal, maar als je zo’n wedstrijd wint kom je in een nieuwe dynamiek.”

Vincent Kompany voert druk op voor duel met Standard: “Als ik de helft van mijn motivatie kan overzetten, komen we al heel ver”
Foto: Photo News

Kompany kan tegen de Rouches geen beroep doen op Percy Tau die een spierblessure opliep. Ook doelman Hendrik van Crombrugge is nog onzeker met een handblessure. “De situatie van Hendrik bekijken we dag per dag”, klinkt het. “Percy kwijtspelen is jammer. Hij was één van de weinige spelers bij ons met behoorlijk wat ervaring die ook al wat bewezen heeft in de Belgische competitie. Maar goed, het geeft anderen de kans om zich te tonen.”

Verschaeren of Vlap?

Dat zal Michel Vlap of Yari Verschaeren zijn. Verschaeren gaf eerder al aan dat hij liever op de nummer tien speelt dan op de flank. Tegen Beerschot was hij daar heel ongelukkig. “Yari heeft ons ook geholpen op rechts” stelt Kompany. “Hij scoorde tegen Waasland-Beveren en is nu éénmaal een jonge polyvalente speler. Dan is het niet abnormaal dat je op verschillende posities wordt uitgespeeld. Met de tijd zal hij zijn vaste plaats wel veroveren. Het is ook niet omdat hij één mindere match op de flank speelde, dat alles is uitgewist.”

Het wordt dus nog wat puzzelen, maar één ding is zeker: Anderlecht mag niet verder wegzakken in het klassement. “Elke ploeg in België heeft al hoogtes en laagtes gekend”, besluit Kompany. “Als we die niet hadden gehad, stonden we met 10 punten op kop. Tegen Standard wil ik een verbeten Anderlecht zeggen. Niet te veel praten naar buiten toe, maar presteren op het terrein. Al moeten we ook de stress buiten laten en niet gecrispeerd voetballen. Nu ja, dit soort wedstrijden zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier opsta.”

Football news:

De straat op de outputs Golovin te vervangen: Monaco heeft goede resultaten zonder hem
Mourinho over stabiliteit: kijk eens naar Manchester United. = = Clubcarrière = = Jose Mourinho debuteerde in de Premier League, maar degradeerde al uit de Champions League en de League Cup
Stefano Pioli: Ibra is klaar om met Cagliari te spelen. Er ontbreken een aantal spelers, maar Milaan zal hun inspanningen verdubbelen. Milan head coach Stefano Pioli deelde zijn verwachtingen voor de wedstrijd tegen Cagliari in de 18e Ronde van Serie A. We missen een aantal belangrijke spelers, maar in de loop van een dergelijk seizoen kunnen problemen ontstaan op elk moment. We moeten klaar zijn. We verdubbelen altijd onze inspanningen in moeilijke situaties. Een maand geleden hadden we alles klaar, maar situaties zoals nu, dit seizoen, overkomt iedereen. We hebben bewezen dat we een echt team zijn. Wij richten ons op het overwinnen van moeilijkheden. Ibrahimovic is erg belangrijk voor ons, we kennen allemaal zijn waarde voor het team. Hij heeft de problemen opgelost, ziet er goed uit en is klaar om morgen te spelen. Het is noodzakelijk om door te gaan met werken, de titel van winterkampioen betekent weinig. We staan voor een moeilijke wedstrijd, de tegenstanders hebben minder punten dan ze verdienen. Ze hebben Nainggolan, Godin, Joao Pedro-ervaren en getrainde spelers. We moeten de tegenstander respecteren. We willen domineren, maar we begrijpen dat we misschien moeten lijden zei Pioli
Football spelers kunnen knuffels niet weigeren. We keken naar alle tien feesten van de Premier League tour, het verbod werd alleen waargenomen door Leicester
Mandzukic zal 1,8 miljoen euro verdienen in Milaan in 6 maanden. Het contract zal worden verlengd met een jaar bij de toetreding tot de Champions League
Rummenigge op Guardiola: Ik zal altijd onthouden wat hij zei over het verlaten van Bayern. We riepen beiden
Jose Mourinho: ik Ntombela raakte gewond de verwonding, de verantwoordelijkheid op hem. Hij is veranderd en we zijn blij dat Tottenham manager Jose Mourinho heeft gesproken over de prestaties van middenvelder Tangi Ndombele. Ik herhaal altijd dat de hoofdverantwoordelijkheid voor succes en mislukking bij de speler ligt. Wij coaches doen geen wonderen. We maken geen goede spelers van degenen die niet de vaardigheden, het verlangen, de discipline, de motivatie hebben. Dus de verantwoordelijkheid ligt bij de speler, en we kunnen proberen te helpen