Belgium

Verschillende besmettingen met vogelgriep in pluimveebedrijf in Menen

In een pluimveebedrijf in het West-Vlaamse Menen zijn donderdag verschillende besmettingen met vogelgriep vastgesteld. Dat melden het FAVV en de Boerenbond. Uit veiligheidsoverwegingen zal de pluimveestapel vernietigd worden.

Over hoeveel besmettingen het specifiek gaat, is nog onduidelijk, maar het FAVV spreekt van een ‘besmettingshaard’. De ontdekking betekent een economisch drama voor het bedrijf, want uit voorzorg moet de volledige pluimveestapel geslacht worden.

In de omgeving van de boerderij gelden vanaf nu ook aanvullende maatregelen. Zo is de toegang tot pluimveebedrijven in een straal van drie kilometer verboden voor alle personen en materiaal die niet tot het bedrijf behoren en is de afvoer van consumptie-eieren verboden. Ook het vervoer van pluimveevlees vanuit slachthuizen, uitsnijderijen en koelhuizen is niet langer toegelaten.

Twee weken geleden werd vogelgriep vastgesteld bij drie wilde vogels in een vogelopvangcentrum in Oostende. Daarom geldt in heel het land een ophokplicht, ook voor particulieren. Vorige week was er sprake van tien bevestigde gevallen in ons land.

Het was drie jaar geleden dat er nog vogelgriep in ons land ontdekt werkt. In juni en juli 2017 werden dertien uitbraken van H5N8 vastgesteld bij pluimveehandelaars en hobbyhouders. In februari en maart van dat jaar werd het virus ook vier keer vastgesteld bij wilde vogels.

Football news:

Hertha legende Dardai zal opnieuw het hoofdcoach van het team worden. Pal Dardai zal worden benoemd tot hoofdcoach van Hertha. Bruno Labbadia, die voorheen verantwoordelijk was voor het team, werd ontslagen op zondag na de nederlaag tegen Werder
Tuchel zal de leiding nemen over Chelsea. Thomas Tuchel zal worden aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van Chelsea. Eerder werd aangekondigd dat de Londense club Frank Lampard binnenkort met pensioen zal sturen
Okko Sport zal alle resterende wedstrijden van de Italiaanse beker dit seizoen
Fenerbahce vraagt fans om Ozil ' s salaris te betalen. Het is eenvoudig: U stuurt SMS-U maakt 2 euros
Gazprom kan een sponsor van Schalke blijven als de club wordt gedegradeerd naar de 2de Bundesliga
Bruno over de vrije trap: Cavani vertelde me om de keeper te raken
Pep Guardiola: het is bijna zeker dat Garcia Man City aan het eind van het seizoen zal verlaten