Belgium

Vergeet de eenzame gamer, jongeren willen vooral samen gamen

Het klassieke beeld van de eenzame gamer is compleet achterhaald: jongeren houden ervan om samen met hun vrienden te gamen én om nieuwe mensen te leren kennen in games. Het sociaal aspect van gamen wint steeds meer aan belang en ze spelen het liefst tegen vrienden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Apestaartjarenonderzoek, een tweejaarlijkse bevraging door Mediaraven, Mediawijs en imec-mict van de Universiteit Gent.

Niet minder dan 67 procent vindt het leuker om tegen vrienden te spelen dan tegen de computer. Slechts 13 procent van de jongeren gaat akkoord met de stelling liefst alleen te gamen.

Bij kinderen is dat ook zo: 60 procent van de kinderen speelt samen met vrienden of familie. Tablets dragen de voorkeur weg van kinderen. Precies 72 procent gamet via de tablet, gevolgd door 55 procent via een gameconsole. Games blijven een populair tijdverdrijf.

Negen op de tien jongeren speelt minstens één keer per maand een spelletje. De smartphone blijft daarvoor het populairste toestel, maar ook spelconsoles doen niet onder. Die consoles zijn meer geschikt voor roleplaying-, multiplayer- en shootergames.

Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst bij 950 kinderen van 6 tot 12 jaar in de lagere school en bij 4.255 jongeren van 12 tot 18 jaar in de middelbare school. Ook waren er een reeks diepgaande interviews bij beide leeftijdscategorieën.

Football news:

Tottenham Winks scoorde vanaf 49 yards. Dit is het derde resultaat in de Europa League, al - in deze loting
Deze miss zal alle mannen pijn doen: Molde speler miste van een halve meter en reed in de bar
Mikel Arteta: Ik ben erg blij met Pepe ' s wedstrijd tegen Molde. Arsenal speelde goed over het algemeen
Napoli spelers kwamen in t-shirts met Maradona ' s naam en nummer 10 voor de Europa League wedstrijd
Daniele Bonera: Milan is blij met het spel met Rijsel en betreurt het resultaat
Neymar op Maradona: u zult altijd in onze herinnering blijven. Voetbal is u dankbaar
Als football een film was, zou Diego zijn hoofdpersoon zijn. Showsport lezers nemen afscheid van Maradona