Belgium

Veel boekingen aan de kust door coronacrisis: "20 tot 30 jaar geleden dat er zoveel toeristen gaan komen"

Aan de kust zijn er boekingscijfers die de sector de laatste 20 tot 30 jaar niet meer heeft gezien. Dat komt door de waarschuwingen om (niet) te reizen naar het buitenland en het voorspelde goede weer. Maar hoe drukker het wordt, hoe groter het risico op nieuwe coronabesmettingen. Daarom worden toeristen er goed op voorbereid om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Voor de week van 18 tot en met 25 juli zijn hotels aan de kust voor 90 tot 95 procent volzet. Er zijn zo'n 6.400 hotelkamers aan de Belgische kust. Als je voor de komende dagen nog een appartementje aan zee wil huren, dan wordt het ook spannend, want de bijna 15.000 vakantiewoningen zijn ook al voor meer dan 90 procent verhuurd. De sector is blij met het succes, maar houdt ook zijn hart vast, want hoe drukker aan de kust, hoe meer het coronavirus een nieuwe kans kan krijgen. "We doen er alles aan om de vakantie zo veilig mogelijk te laten verlopen", zegt Peter Bonhomme, woordvoerder van de 200 toeristische verhuurkantoren aan de kust. 

Pakketten en goeie raad

"Wij geven aan onze huurders hygiënepakketten mee. We geven hen ook veel informatie mee over activiteiten zowel aan de kust als in de omgeving. Zo is het volk meer verspreid en is er hopelijk niet té veel volk op het strand en de dijken", zegt Peter Bonhomme. Het provinciaal toerismebedrijf Westtoer focust daar ook op in haar promotiecampagne. Nog meer dan anders wijst Westtoer op de troeven van het mooie hinterland, zodat de toerist nog kan uitwijken, als het te druk zou worden aan onze kust. 

Football news:

De eerste Amerikaan van Leipzig heeft nooit gescoord in Europa en gisteren heeft hij Attico veroordeeld. Nagelsmann ziet hem als een leider
Voormalig Barca President Gaspar: ik betwijfel of iemand zich de namen van de huidige Bayern spelers in de toekomst zal herinneren
Rafinha kan van Flamengo naar Olympiacos verhuizen
Jan Obiak: ik wilde tot het einde van het seizoen tegen Real Madrid en Barca vechten. Dat hebben we niet gedaan
Kapustka verhuisde naar Legia. De middenvelder speelde 3 wedstrijden voor Leicester in 4 jaar en ging in bruikleen
Iker Casillas: Real Madrid verlaten was pijnlijk, maar dit is mijn thuis. Perez zei: Je zou hier moeten zijn
Upamecano over PSG: dit is de grootste club van Frankrijk. We zullen alles geven en proberen te winnen