Belgium

Vanavond kennen we de Nieuwsblad Flandrien 2020: wie doet Wout van Aert wat?

Met de Nieuwsblad Flandrien 2020 is het dit keer zoals met Milaan-Sanremo, of de Ronde van Vlaanderen: ook hier is Wout van Aert duidelijk de topfavoriet. Vanavond weten we of de winnaar van de Trofee voor Sportverdienste 2020 ook een tweede Flandrien-kunstwerk mee naar huis mag nemen. Of hebben de negen werken van Evenepoel het profpeloton dermate geïnspireerd dat ze hem boven Van Aert zetten? We zijn benieuwd. Volg het vanavond LIVE om 20u30 op sportwereld.be!

Ter herinnering: vorig jaar werd de verkiezing van de Flandrien een millimeterspurt. Gewonnen door de man met de snelste benen: Wout van Aert. Vóór neoprof Remco Evenepoel, die ermee kon leven dat hij met één punt werd geklopt. Dit keer moest je weer van goeden huize zijn om door de vakjury genomineerd te raken, want negen landgenoten zorgden voor zestien overwinningen in de WorldTour. Je moest al meer dan één knaller kunnen voorleggen om bij de vijf genomineerden te zijn.

En toch steken er twee bovenuit. Met alle respect voor Yves Lampaert, Jasper Philipsen en Tim Wellens, maar wat die twee in een superkort en gebald coronaseizoen uit hun benen schudden, was straf, straffer, strafst. We zullen nooit weten wat het jaar van Evenepoel exact was geworden zonder dat bruuske einde in een Lombardisch ravijn, maar ondertussen verzamelde hij wel negen zeges. Van Aert eindigde een fenomenaal 2020 met zes stuks, waaronder vijf WorldTour-overwinningen. En deed er nog zilver op het WK tijdrijden en de weg bovenop. Wie het ook wordt, de achttiende Flandrien uit de geschiedenis wordt dus een grand cru.

D’hoore vs. Kopecky

Bij de vrouwen kondigt zich ook een tweestrijd aan: Jolien D’hoore versus Lotte Kopecky, de twee die volgend jaar in de olympische ploegkoers in Tokio samen het mooie weer moeten maken. Drievoudig Flandrienne D’hoore heeft een zege in Gent-Wevelgem in Flanders Fields op zak, terwijl Kopecky daar een dubbele Belgische titel (weg en tijdrijden) en een etappe in de Giro Rosa tegenover zet. Met nationaal veldritkampioene Sanne Cant, beloftekampioene Shari Bossuyt en ex-nationaal kampioene Jesse Vandenbulcke stellen we vast dat het soortelijk gewicht van ons vrouwenwielrennen almaar beter wordt.

Omdat Covid-19 voor een afgelasting van bijna alle topwedstrijden bij de jeugd (WK incluis) zorgde, wordt dit jaar geen Jonge Flandrien uitgereikt. Jammer, maar het is niet anders. Laat ons hopen dat we volgend jaar opnieuw een Gala van de Flandrien, met alles erop en eraan, kunnen houden. In dit aparte jaar beperken we ons tot een coronaproof online-uitzending, gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke.

Football news:

Solskjaer op 3-2 met Liverpool: Manchester United won op hun eigen voorwaarden. Het is een goed gevoel
Hames scoorde 10 (3+7) punten in Everton ' s thuiswedstrijden. Away - 0
Suarez scoorde zijn 12e doelpunt in het seizoen La Liga. Messi heeft 11
Miller op de Manchester United nederlaag: verwoest. Er is geen tweede kans in knock-out voetbal
Game of Thrones acteur op Liverpool: Manchester United zou een jaar geleden vernietigd zijn. John Bradley, die de rol van Sam Tarly speelde in de fantasy-serie Game of Thrones, deelde zijn emoties uit het spel van Manchester United in de vierde ronde van de FA Cup met Liverpool
Ricard Puig: het is een vrij moeilijk seizoen, Ik ben niet gewend om zo weinig te spelen. Scoor met een kop is iets onwerkelijks
Ik bereid me voor op mijn debuut in big football. Ik ben een vrije agent