Belgium

Van paus naar prins: Jonathan Pryce wordt prins Philip in ‘The crown’

Van paus naar prins: Jonathan Pryce wordt prins Philip in ‘The crown’

In de film ‘The two popes’ speelde Pryce (rechts) paus Franciscus naast Antonio Banderas (die paus Benedictus vertolkte). Foto: netflix

Na twee seizoenen Matt Smith en twee seizoenen Tobias Menzies is het in seizoenen vijf en zes van The crown aan Jonathan Pryce om de rol van prins Philip op zich te nemen. Dat schrijft de Amerikaanse website Deadline. Eerder waren al Imelda Staunton (koningin Elizabeth II) en Lesley Manville (prinses Margaret) aangekondigd voor de prestigieuze reeks over de koningin van Groot-Brittannië.

Pryce speelde de vader van Elizabeth Swann (Keira Knightley) in Pirates of the Caribean, vertolkte de rol van High Sparrow in Game of thrones en speelde de slechterik in de Bond-film Tomorrow never dies. Voor zijn rol als kardinaal Bergoglio/paus Franciscus in The two popes kreeg hij een Oscarnominatie.

De opnames van het vijfde seizoen van The crown zijn uitgesteld naar 2021. Eerst komt het vierde seizoen met Olivia Colman en Tobias Menzies later dit jaar nog op Netflix.

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet