Belgium

Van disco tot schattig: kraagjes zijn helemaal terug

Van disco tot schattig: kraagjes zijn helemaal terug

Tory Burch / Celine Foto: Catwalkpictures

Deze lente - of nu als je niet meer wilt wachten - mogen er kraagjes zijn. En die mogen meer dan anders in het oog springen.

Topontwerpers voorspellen op de catwalk een revival van het kraagje. Die comeback mag je vrij ruim nemen, want de cols komen er in allerlei vormen een kleuren. Van puntig cool à la John Travolta in ‘Saturday Night Fever’ en de BeeGees tot kanten exemplaren die door je oma lijken gehaakt: alles mag.

Van disco tot schattig: kraagjes zijn helemaal terug
Fendi en Marc Jacobs

Bij modehuizen Tory Burch en Celine houden ze het zedig en herkenbaar, met gekartelde randjes aan de kraagjes. Fendi gaat volledig de seventies toer op en bewijst: een puntkraag creëert een mooie V-hals en een zonnebril met getinte glazen geeft er een rock-’n-rollvibe aan. Marc Jacobs implementeert dan weer romantische kraagjes om prairiejurken net dat beetje authentieker te maken.

Op de mannenmodeweek in Milaan toonde Gucci eerder deze week dat kraagjes komende herfst ook kunnen voor mannen. Hoofdontwerper Alessandro Michele stuurde mannen in meisjesachtige jurken met kanten col op de catwalk.

Van disco tot schattig: kraagjes zijn helemaal terug
Foto: Gucci / Cos

En bij Vogue hebben ze nog een andere trend gespot: de rolkraag, maar dan verkocht als kraag met twee flappen stof eraan. Het item kreeg de naam ‘dickey’ mee en kun je onder een mantel, trui of blouse dragen opdat de zone rond je hals geen wind vangt.

Van disco tot schattig: kraagjes zijn helemaal terug

Shirt met kraagje - New Look - 21,95 euro / blouse - Miss Selfridge - 33,59 euro / trui - Marc Jacobs - 390 euro / los kraagje - Veritas - 15,99 euro / top - Tibi - 150 euro

Football news:

Messi ontmoet zijn opvolger, Lewandowski. Die naar de halve finale van de Champions League gaat, de beste ter wereld
Habib: in de finale van de Champions League zal PSG en Manchester City Spelen
Manchester City bood 63 miljoen euro aan voor Coulibaly
Trent wordt erkend als de beste jonge speler in de Premier League
Tuhelj tegen Nagelsmann in de halve finale, de Champions League is geweldig. Ze vertegenwoordigen de macht van Duitse coaches
Rivaldo: Ousmane Dembele is een goede optie voor Manchester United. Hij kan slagen in de Premier League
Arsenal kondigde de overplaatsing van Willian aan