Belgium

Vakbonden op hun nummer gezet voor sociale verkiezingen

In Brussel vond vrijdag de lottrekking plaats voor de sociale verkiezingen die plaats vinden van 11 tot 24 mei 2020. Daarmee kan de campagne nu écht uit de startblokken schieten.

Een onschuldige kinderhand – voor de gelegenheid die van de kleine Lucie – trok de volgnummers voor de representatieve werknemersorganisaties. De liberale ACLVB-CGSLB kreeg nummer 1, de christelijke ACV-CSC nummer 2, de socialistische ABVV-FGTB 3 en NCK-CNC, de vakbond die de belangen behartigt van de kaderleden, kreeg nummer 4. De bonden krijgen nu 150 dagen de tijd om bijna 1,8 miljoen werknemers in circa 10.700 ondernemingen te overtuigen.

Minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) stelde vrijdag een aantal vernieuwingen voor die bij deze verkiezingen zijn ingevoerd. Zo zullen uitzendkrachten voor het eerst kunnen stemmen bij de onderneming waar ze aan de slag zijn en wordt het mogelijk om vanaf de werkcomputer een stem uit te brengen. De minister pleitte er nog eens voor om meer vrouwen op de lijsten te plaatsen en zo komaf te maken met het al te grote genderonevenwicht bij kandidaten en verkozenen.(krs,blg)

Football news:

Aubameyang is dicht bij het verlengen van zijn contract met Arsenal tot 2023
Hazard is een van de beste spelers ter wereld
We hebben de Manchester United check voor Alexis Sanchez: een doelpunt – 11 miljoen euro, een minuut van spelen tijd-20 duizend
Pep Guardiola: als Manchester City de Champions League wil winnen, moeten ze hun defensieve prestaties verbeteren
De Premier League clubs stemden tegen 5 vervangingen volgend seizoen
De stad heeft zich verzet tegen de UEFA en is klaar om te updaten: Pep heeft 300 miljoen aan transfers, Ferran Torres en ake zijn al bezet, en Coulibaly is onderweg
Ik hou van Fulham. Ik weet zeker dat het pijn gaat doen, maar het is permanent