Belgium

Urbanus-musical zit vol comedians, alleen Urbanus zelf ontbreekt

Urbanus-musical zit vol comedians, alleen Urbanus zelf ontbreekt

Veerle Malschaert, Gunter Lamoot, Urbanus en Freddy De Vadder. Foto: Marc Gysens

Als je een musical maakt over een komiek, dan kies je toch komieken voor de belangrijkste rollen? Lijkt logisch, maar een muzikale productie waarin zowel Freddy De Vadder (49), Gunter Lamoot (49) als Veerle Malschaert (44) spelen: het is in Vlaanderen nog niet vertoond. De drie comedians krijgen elk een rol in Urbanus – De musical,die in oktober 2020 van start gaat in regie van Stany Crets.

De Vadder, die eigenlijk Bart Vanneste heet, krijgt de rol van Cesar, de vader van Urbanus. Malschaert wordt Eufrazie, de moeder van Urbanus en Lamoot mag zich uitleven als stofjas en belastingcontroleur. De rol van Urbanus zelf gaat naar Jonas Van Thielen (33), maar dat was al bekend. Onder de kerktoren van Tollembeek werden gisterochtend nog verschillende acteurs voorgesteld, onder wie Koen Van Impe (55), die de Madam met een bontjas zal spelen en Ann Van den Broeck (43), die Pola wordt.

Urbanus – De musical zal leven en werk van de populaire komiek én stripfiguur op het podium brengen. Het precieze verhaal ligt nog niet vast, daar werkt Stany Crets momenteel nog aan. Wat wél al vaststaat is dat Urbanus zelf geen rol zal spelen in de musical.

LEES OOK. Urbanus krijgt straks zijn eigen musical: “Neem het nummer Hittentit en maak er de Sound of music van” (+)

Football news:

Yeovil van Engeland ' s 5e divisie about De Gea: Nee, Ik ben niet geïnteresseerd. Sorry, David
Henderson is de beste speler van Liverpool in het seizoen 2019/20
Massimo Moratti: de eigenaars van Inter hebben alles wat ze nodig hebben om Messi mee te nemen
Gagliardini op de wedstrijd met Shakhtar: ze zijn sterk, maar Inter is vastbesloten
De President van Attico Madrid bij het vertrek van de Champions League: niet onze avond. Ze hadden geluk om twee keer te scoren, we hebben een goed team
Verdediger Lyon van Marsal: we denken erover om de finale van de Champions League te bereiken. We hebben een grote kans om te winnen
Arsenal is een van de grootste clubs ter wereld. Ik ben hier om trofeeën te verzamelen