Belgium

UITSLAG ETAPPE 7 VUELTA. Michael Woods verschalkt Valverde, Tim Wellens is bollentrui kwijt

Michael Woods (34) won de zevende rit in de Vuelta, met start in Vitoria-Gasteiz en aankomst in Villanueuva de Valdegovia. De Canadees van EF Pro Cycling demarreerde in de slotfase uit een kopgroep van vijf en hield stand. De Ecuadoriaan Richard Carapaz blijft leider.

Kort:

Leiderstrui: Richard Carapaz

Puntentrui: Primoz Roglic

Bergtrui: Guillaume Martin

Witte trui: Enric Mas

Hoe kwam de zege tot stand?

Na de eerste beklimming van de Puerto de Orduna (7,8 km aan 7,7%) reden twee groepjes naar de vroege vluchters zodat een kopgroep van maar liefst 36 renners ontstond. Na wat demarrages moest het gebeuren op de tweede (en laatste) beklimming van de Puerto de Orduna Daar demarreerde de Canadees Michael Woods. Op de top (op 19 km van de aankomst) had hij vijftien seconden voorsprong op een viertal: twee Fransen (Guillaume Martin en Nans Peters) en twee Spanjaarden (Alejandro Valverde en Omar Fraile). Als snel werd Woods gegrepen maar in de slotfase, na een spervuur van demarrages, kon de Canadees alsnog wegglippen en winnen. Omar Fraile werd tweede, Alejandro Valverde derde.

Voor Woods is het zijn twee Vuelta-ritzege, eerder pakte hij al een rit in 2018 toen hij in Balcon de Bizkaia Dylan Teuns klopte.

Wat deden de favorieten?

Die roerden zich niet en spaarden zich voor de belangrijke bergrit van morgen, met aankomst bergop op Alto de Moncalvillo. In het peloton controleerde Team Ineos Grenadiers (van leider Richard Carapaz), zelfs tweevoudig Vueltawinaar Chris Froome deed het nodige kopwerk. Ze hielden de kloof met de grote vluchtersgroep niet te groot.

Alejandro Valverde, mee in de kopgroep, deed een goede zaak en komt de toptien weer binnen. Maar dat zal een magere troost zijn voor de Spanjaard, die een gooi deed naar zijn dertiende ritzege in de Vuelta.

Hoe deden de Belgen het?

Stan Dewulf (Lotto Soudal) zat bij de eerste groep vluchters en zijn ploegmaat Tim Wellens reed er op de Puerto de Orduna naartoe. Twee Belgen dus in de kopgroep van 36. Dewulf roerde zich en ontsnapte samen met Damien Godon en Alejandro Valverde, die in eerste instantie niet overnam. Wellens probeerde nog de oversteek te maken, samen met George Bennett en Magnus Cort, maar finaal kwam alles weer samen aan het begin van de slotklim. Daar moesten de Belgen al snel lossen. Wellens is ook zijn leidersplaats in het bergklassement kwijt aan Guillaume Martin.

Kobe Goossens hield mooi stand in de groep van de favorieten.

Nog iets dat u moet weten?

De coronatesten op de eerste rustdag hebben geen enkel positief resultaat opgeleverd. Alle 684 uitgevoerde testen leverden een negatief resultaat op. Het was de derde keer dat de deelnemers aan de Vuelta (renners en staf) een controle ondergingen.

Uitslag:

1. Woods
2. Fraile
3. Valverde
4. Peters
5. Martin
6. Costa
7. Aranburu
8. Schelling
9. Elissonde
10. Formolo

Football news:

Holland op vervangingen: misschien wil Favre dat ik meer scoor. Meer en sneller totdat Borussia Dortmund Forward Erling Holand werd vervangen sprak hij over zijn houding ten aanzien van het feit dat de hoofdcoach van de club Lucien Favre hem vaak vervangt aan het einde van de wedstrijden
De Egyptische club al-Ahly won de African Champions League voor de 9e keer en versloeg Zamalek in de finale in de Derby van Caïro.Egyptische club al - Ahly won de African Champions League en versloeg een ander team uit Caïro-Zamalek in de finale. De wedstrijd werd gehouden in de hoofdstad van Egypte. De beste speler werd erkend als de auteur van de winnende goal in de 86e minuut-middenvelder Mohamed Magdi. Deze titel was al-Ahly ' s negende in de geschiedenis. De club heeft zijn record voor het aantal overwinningen in het toernooi aangepast. Vroeger wonnen de Egyptenaren in 1982, 1987, 2001, 2005, 2006, 2008, 2012 en 2013
Tottenham ' s Vinicius is de Europa League speler van de week. Hij scoorde 2+1 in de wedstrijd tegen Ludogorets
Voormalig voorzitter van Barcelona Joan Laporta heeft besloten zich opnieuw kandidaat te stellen
Antonio Cabrini: Maradona zou nog leven als hij voor Juventus speelde. De liefde voor Napels was sterk, maar ongezond, Ex-Juventus speler en in 1982 sprak de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cabrini zich uit over de dood van voormalig Argentijns voetballer Diego Maradona. Maradona was een levende legende en een mannelijke concurrent. Hij zou nog leven als hij voor Juventus speelde. Het milieu zou hem gered hebben. De liefde van Napels was sterk, oprecht, maar ongezond. Maradona was een gouden man met een groot hart. Hij droeg het lot van Napoli op zijn schouders, waardoor uitstekende resultaten werden bereikt. Maar hij droeg ook het lot van Napels op zijn schouders. Maradona groeide op in een zeer arm gezin en in Napels vond hij een omgeving die vergelijkbaar was met die waarin hij werd geboren. Hij was hartstochtelijk toegewijd aan de stad omdat hij zich verbond met al haar problemen zei Cabrini op Irpinia TV. Afscheid van Maradona in Argentinië: er waren alleen familieleden begraven naast hun ouders. De wedstrijd Napoli was het afscheid van Maradona: een herdenking in het stadion, een herdenkingsdienst met fakkels en Diego op alle schermen in de kom
Een prestonspeler die twee keer de genitaliën van een tegenstander aanraakte werd gediskwalificeerd voor drie wedstrijden voor agressief gedrag
Atalanta Director: alles is goed met Miranchuk, er zijn geen symptomen van coronavirus