Belgium

Tweede ongeval tussen vrachtwagens in file op E313 na eerdere kettingbotsing

Grobbendonk -

Op de E313 richting Antwerpen zijn donderdag even voor de middag vier vrachtwagens op elkaar ingereden in de staart van een beginnende file ter hoogte van Grobbendonk. In de daaropvolgende file is opnieuw een ongeval gebeurd, ditmaal tussen twee vrachtwagens.

Er vielen geen gewonden bij het initiële ongeval, maar twee vrachtwagens moesten worden getakeld en dat belooft een klus van lange duur te worden. Er is nog een beperkte doorgang mogelijk over één rijstrook, maar het is niet zeker of dat ook tijdens het takelen nog steeds het geval zal zijn.

De takeling blijkt complex omdat de brandstoftank van een van de vrachtwagens geraakt zou zijn en in een van de voertuigen levende varkens worden getransporteerd. De dieren zijn weliswaar niet op de snelweg beland. Er werd een tweede trekker opgeroepen om de lading over te nemen.

“De afhandeling zal zeker tot een stuk in de namiddag duren”, zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. “De wachttijd achter het ongeval is al meteen opgelopen tot een half uur, er staat een zeven kilometer lange file en die groeit snel aan. We raden het verkeer vanuit Hasselt dat de komende uren richting Antwerpen of Gent moet dan ook aan om via Brussel om te rijden.

In de daaropvolgende file is later een tweede ongeval ontstaan. Een vrachtwagen reed in op een stilstaande vrachtwagen. Er raakte niemand gewond, al was de schade wel groter dan bij het eerste ongeval.

Tweede ongeval tussen vrachtwagens in file op E313 na eerdere kettingbotsing
De schade was groot bij het tweede ongeval. Foto: mph

Football news:

Nu nu ongeveer 0:1 met Sevilla: teleurstelling. Wolverhampton gaf te vaak toe in de laatste minuten
Ze belden mijn agent toen de sjeik ' s de club kochten
Liverpool is ervan overtuigd dat ze Tiago zullen tekenen. De speler heeft al een contract gesloten en drukt op Bayern
Onze beoordeling = angst en hulpeloosheid. In plaats van Kaloshin en Kashshai-een zielloos systeem dat er niets om geeft
Lothar Matteus: Messi is niet genoeg om zo ' n Bayern te passeren. Ik ben niet bang voor Barca
Thomas Tuchel: Mbappe zal Atalanta spelen als er niets gebeurt
Lille heeft de 20-jarige David van Gent overgenomen. Hij is de beste sluipschutter van de CONCACAF Cup