Belgium

Twee nieuwe chimpanseevrouwtjes voor Zoo Antwerpen

In de Antwerpse Zoo zijn twee jonge chimpanseevrouwtjes van 12 en 14 jaar oud gearriveerd vanuit een Zweedse dierentuin. Mia en Marit zijn meteen geïntroduceerd bij de bestaande tienkoppige chimpanseegroep van de Zoo, die nu evenwichtiger is samengesteld met vijf mannetjes en zeven vrouwtjes en die bovendien verjongd is. Het is de bedoeling om de twee op termijn mee op te nemen in het kweekprogramma van de soort waaraan de Zoo deelneemt.

“De twee vrouwtjes werden vruchtbaar en verlaten dan, net zoals in de natuur, hun geboortegroep om aan te sluiten bij een andere groep om zich daar voort te planten”, zegt curator Sarah Lafaut. “Mia en Marit zijn van karakter niet uitgesproken dominant, wat hen een mooie plaats in onze groep kan geven.”

Eind vorig jaar kreeg de Antwerpse chimpanseegroep er ook al drie nieuwe vrouwelijke leden bij. Zij wenden snel aan de groep, maar de Zoo verwacht dat dat in dit geval iets langer zal duren. “Het is een geleidelijk, delicaat en heel flexibel proces in veel verschillende stappen dat wordt bijgestuurd in functie van hun gedrag”, stelt Lafaut. “Alles gebeurt op het ritme van de dieren.” De Zoo Antwerpen is momenteel ondanks de strenge coronamaatregelen open. De binnenverblijven en horeca zijn wel gesloten, maar een wandeling in de buitenlucht is nog steeds mogelijk.

Football news:

Bulykin op de kansen van Loko om de Europa League play-offs te bereiken: het zal zeer moeilijk zijn om iets te doen
Joao Felix: Letico missen Suarez en Costa
Loko wist niet wat te doen toen Red Bull voor het eerst scoorde. Naumov, ongeveer 1:3
Gasperini over Atalanta: we zullen met een klein voordeel naar Amsterdam gaan
Striker Berisha van Salzburg: we waren beter dan Loko en verdienden het om te winnen
Pep on city 's eerste plaats in de Champions League groep: we speelden heel goed in alle wedstrijden
Shakhtar defender Vitao op 2:0 met Real Madrid: het belangrijkste is niet te hoog te vliegen in de wolken