Belgium

Twee aardbevingen bij Nederlandse Weert, nabij Belgische grens

Bij het aan België grenzende Weert in het zuidoosten van Nederland zijn vrijdag twee aardbevingen geweest.

De eerste, om 11.11 uur, had een kracht van 2,0. Een minuut later was er op ongeveer dezelfde plek een beving met een magnitude van 1,7. Beide bevingen gebeurden volgens metingen van het weerinstituut KNMI op een diepte van ongeveer 9 kilometer.

Het gaat om zogenoemde tektonische bevingen. Die worden niet veroorzaakt door gaswinning, zoals de bevingen in Groningen en Drenthe, maar door breuken in de aardkorst.

Op 24 juli was er een tektonische beving met een kracht van 1,1 bij Weert. De eerste van de twee trillingen van vrijdag is de zwaarste tektonische beving in Nederland sinds 3 september 2018. Toen was er een beving met een kracht van 2,0 in de buurt van Venlo.

Football news:

Neymar werd de verdediger van Marseille Sakai strange Chinese. Hij is Japans (Cope)
Morata gaat naar Juve, Suarez gaat bijna naar Attico. De topclubs zijn begonnen met de transfer carousel forwards
Mail.Ru De Groep kocht de rechten op La Liga en Serie A. Wedstrijden zullen worden getoond in Odnoklassniki en Vkontakte
Inter kondigde de transfer van Vidal
Atalanta heeft de spits van PSV Lammers'
Suarez komt aan voor Barcelona training ondanks gesprekken met Letico
Morata slaagt voor een medische keuring bij Juventus Attletico Striker Alvaro Morata keert terug naar Juventus. De Spaanse speler kwam naar het Juve medical center voor een medisch onderzoek. Zoals eerder vermeld, zal Morata een driejarig contract met Torino ondertekenen. Juventus zal 9 miljoen euro betalen voor zijn éénjarige huurcontract, en tot juni 2021 kan de Turijn club hem uitkopen voor 45 miljoen euro (en heeft ook de mogelijkheid om de huur met een jaar te verlengen)