Belgium

Tour de France: les médias slovènes saluent un «jour historique» après le doublé

Les médias slovènes étaient dithyrambiques lundi matin après avoir vu Tadej Pogacar devancer Primoz Roglic au sommet du classement général du Tour de France, qualifiant ce jour « d’historique et sans précédent ».

« Tadej Pogacar et Primoz Roglic ont offert le plus beau duel de l’histoire du sport slovène. Ils ont écrit ensemble un conte de fées slovène et nous avons peut-être assisté à un des chapitres les plus éblouissants du Tour de France », a écrit le journal Delo. « Bien qu’adversaires, ils n’ont jamais manqué de respect l’un envers l’autre. C’est une leçon pour toutes les sphères de la société. »

Pogacar, 22 ans ce lundi, a remporté dimanche le Tour de France après avoir dépassé son aîné, encore porteur du maillot jaune samedi avant le contre-la-montre.

Le journal Dnevnik n’a pas d’ailleurs pas manqué de comparer ’Pogi’ à Eddy Merckx, Bernard Hinault, Greg LeMond et Miguel Indurain, tous anciens vainqueurs de la Grande Boucle.

Pour Vecer, un autre quotidien slovène, la domination de Pogacar et de Roglic était « sans précédent et irréelle », la qualifiant même de « triomphe historique pour le sport slovène ».

Football news:

Keylor Navas was geen goede teamgenoot. Toen hij naar PSG vertrok, werd alles makkelijker.Thierry Courtois, de vader van Real Madrid keeper Thibaut Courtois, gelooft dat PSG keeper Keylor Navas, die eerder in de Madrid club speelde, zich bemoeide met de aanpassing van zijn zoon. De tijd na de overdracht was niet gemakkelijk. Het seizoen is al begonnen en Thibaut heeft alle training gemist. Maar, onder andere, het probleem was dat Keylor in het team zat. Courtois moest twee of drie wedstrijden wachten voor een plaats in de startlijn. Zijn aanpassing was moeilijk omdat Keylor niet wegging. Er was een moeilijke concurrentie tussen hen, zowel Intern als extern, omdat de journalisten aan Keylor ' s kant stonden. Toen hij naar PSG ging, werd alles makkelijker. De Commissie heeft dit goed ontvangen in Chelsea. Hij was de eerste van de spelers die hem voor de eerste trainingssessie benaderde. Hij gaf hem altijd advies en hielp hem zich aan te passen. Cech was een geweldige teamgenoot, je kon altijd op hem rekenen. Ik kan dat niet zeggen over de Keilor, zei de vader Courtois, in een Interview met Le Derniere Heure. In het seizoen 2018-19 vocht de Belg Navas voor een plaats in het Real Madrid team. Daarna werd Courtois het eerste nummer van de Madrid club, en Navas vertrok naar PSG
Ter steden opgeleid in de Algemene Barca groep. Hij heeft niet meer gespeeld sinds augustus. Doelman Marc-Andre ter Stegen is teruggekeerd naar de training in de Algemene groep van Barcelona. Samuel Umtiti, die sinds juni niet meer op het veld is geweest, werd gedeeltelijk opgeleid met het team. = = = FC Barcelona = = = Stegen heeft sinds augustus niet meer gespeeld, zijn laatste wedstrijd was tegen Barcelona (2-8) in de Champions League. Hij onderging toen een knieoperatie en herstelde. Stegen was 3 tot 4 maanden bewusteloos door tendinopathie. Het is verraderlijk (de pijn verdwijnt, dan keert terug), chirurgie is een methode van wanhoop
Vardy scoorde 7 doelpunten in zijn laatste 6 wedstrijden, 5 doelpunten van de penalty spot
Zlatan scoorde niet 2 van de laatste 3 straffen. Milan forward raakte de positie in de wedstrijd tegen Sparta
Benzema sprak met Vinicius over de woorden in de halve tijd van de Champions League wedstrijd. De Fransman sprak zijn ontevredenheid uit over het spel van de Braziliaanse Ferlana Mendy. De woorden van de spits werden ontcijferd door de Franse media. Hij doet wat hij wil. Broer, speel niet met hem. Hij speelt tegen ons zei Benzema. Volgens As heeft Benzema vandaag met Vinicius gesproken en uitgelegd wat er gebeurd is. Na een kort gesprek, hebben ze de zaak opgelost. Laat hem niet passeren, hij speelt tegen ons. Tijdens de pauze vroeg Benzema Mandy de bal niet aan Vinicus te geven (getranscribeerde lippen)
Barca verdediger Araujo verwondde zijn biceps femur
Neymar is drie weken bewusteloos door blessure. Hij zal de wedstrijd met Leipzig missen in de Champions League