Belgium

Tot maandag verkeershinder op E314 (omdat chauffeurs zich niet gedragen)

Op de E314 nabij Leuven is het al de hele dag filerijden richting Lummen. Nochtans waren aanvankelijk alle rijstroken open. Maar omdat haast niemand zich aan de snelheidslimiet hield, werd een rijstrook afgesloten.

Volgens de huidige planning en onder voorbehoud van nieuwe technische problemen, zullen de rechterrijstrook en weefstrook op de E314, net voorbij de oprit Herent in de richting van Lummen, pas maandag 20 januari terug voor het verkeer opengesteld kunnen worden.

Oorzaak van de problemen is een verzakking onder het wegdek van de weefstrook, die zich maandagavond voordeed.

Toen de aannemer dinsdag de nodige herstellingen wilde uitvoeren, stelde hij een aanzienlijke schade vast aan de collector van Aquafin op deze locatie. Het water, dat wegsijpelde uit de collector, ligt wellicht aan de basis van het ontstaan van het zinkgat. Aquafin heeft nu nog een tweetal dagen werk aan de stabilisering van de put en de ondergrond rond de collector. Hierdoor kan de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) pas in het weekend de verzakking opvullen en de weg herstellen.

Dat sinds maandagavond op deze locatie slechts één rijstrook beschikbaar is voor het verkeer, leidt sindsdien elke avond opnieuw tot zware filevorming in de richting van Lummen.

Als minderhinder-maatregel stelde het AWV donderdagmorgen beide rijvakken opnieuw open met een snelheidsbeperking van 50 km/uur. De federale wegpolitie stelde echter vast dat bestuurders zich niet aan de snelheidsbeperking hielden, waardoor het voor het verkeer afkomstig van de oprit bijna onmogelijk was om veilig in te voegen. Daarom werd beslist om de rechterrijstrook opnieuw af te sluiten.

Rond 17.30 uur stond er al een file van 40 minuten.

Football news:

De President van Attico Madrid bij het vertrek van de Champions League: niet onze avond. Ze hadden geluk om twee keer te scoren, we hebben een goed team
Verdediger Lyon van Marsal: we denken erover om de finale van de Champions League te bereiken. We hebben een grote kans om te winnen
Arsenal is een van de grootste clubs ter wereld. Ik ben hier om trofeeën te verzamelen
Messi ontmoet zijn opvolger, Lewandowski. Die naar de halve finale van de Champions League gaat, de beste ter wereld
Habib: in de finale van de Champions League zal PSG en Manchester City Spelen
Manchester City bood 63 miljoen euro aan voor Coulibaly
Trent wordt erkend als de beste jonge speler in de Premier League