Belgium

Tientallen arrestaties bij protest voor Adil, één wagen in brand gestoken

In Anderlecht vond vrijdag een protestactie plaats voor Adil C., de 19-jarige jongen die op 10 april na een aanrijding met een politiewagen om het leven kwam. De politie was massaal aanwezig en arresteerde tachtig tot negentig betogers. Eén voertuig werd in brand gestoken.

Een honderdtal mensen kwam rond 14 uur samen voor het stadhuis van Anderlecht, ze droegen banners en T-shirts met ‘Justice pour Adil’.

Aanleiding voor de betoging is het nieuws van donderdag dat het parket de agenten die Adil C. aanreden niet wil vervolgen. Uit het gerechtelijke onderzoek naar de omstandigheden van het overlijden trekt het parket de conclusie dat de twee agenten niets verweten kan worden. Een verkeersexpert legt na onderzoek de schuld van het ongeval bij Adil C. zelf. Het parket zal aan de raadkamer vragen om ze niet te vervolgen.

De politie was meteen massaal aanwezig toen de betoging begon. Zodra de groep begon te bewegen, werd ze in de straat naast het gemeentehuis ingesloten door twee waterkanonnen en een tiental combi’s, hoewel alles tot dan toe vreedzaam verliep.

De politie is een voor een iedereen beginnen te arresteren, wat tot opstootjes leidde. Extreemlinkse jongeren hadden zich aan elkaar vastgeketend. Aan de rand van de colonne liepen tientallen mensen met smartphones die het gebeuren filmden. ‘Wij betalen de politie om ons te helpen, niet om ons te slaan’, zei een van hen. Iemand anders riep ‘Police assasin’. In aanpalende straat staken enkele jongeren vuurwerk af richting de politie, enkele gooiden ook met flessen. Later op de namiddag werd in de Rossinistraat een voertuig in brand gestoken, maar voor de rest bleef het rustig in de gemeente, meldde de politie.

Een groep van een 40-tal jongeren heeft tijdens een eerste actie donderdagavond stenen en brandbommen gegooid naar het gemeentehuis van Anderlecht. De zenuwen staan strak gespannen in de omgeving.

Football news:

Juventus heeft contact gehad met Genua met betrekking tot Shomurodov (Calciomercato)
Alexey Miranchuk is genoemd naar de zanger van de jaren 90 Glyzin. Van hem is fanatela ma
Ibrahimovic scoorde voor het eerst in twee maanden. Voordat Ronaldo-4 goals
Door het bijwonen van een illegale partij, Gladbach forward Embolo zal missen de wedstrijd met Werder
Torino heeft Giampaolo ontslagen als hoofdcoach ... Torino heeft coach Marco Giampaolo ontslagen. De directie van de club besloot de 53-jarige specialist te ontslaan na een gelijkspel in de wedstrijd met Spezia (0:0), die vanaf de 8e minuut tien speelde. Na 18 rondes staat Torino op de 18e plaats in de Serie A standings, met slechts 13 punten. Davide Nicola, bekend om zijn werk met Crotone, Genua en andere teams, kan de nieuwe hoofdcoach van Torino worden
Gary Neville: Manchester United zal geen kampioen worden tenzij Pogba een paar maanden van briljant spel geeft.Voormalig Manchester United verdediger Gary Neville heeft de kansen van het team beoordeeld om dit seizoen het Engelse kampioenschap te winnen. Ik denk dat Manchester United een kleine kans heeft om de Premier League te winnen. Liverpool en Manchester City zijn nog steeds de sterkste teams in de competitie. Maar die kansen hangen af van de vraag of Paul Pogba een paar maanden briljant spel levert. Hij is daartoe in staat. Hij heeft vertrouwen, er is een goede gonor in de zin dat hij vertrouwen heeft in zichzelf. Hij gelooft dat hij moet spelen in belangrijke wedstrijden en titels nemen, hij heeft een positieve instelling, omdat zichzelf beschouwen de sterkste is de beste manier om te winnen. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd tegen Liverpool had ik het gevoel dat Manchester United dat vertrouwen bijna miste. Ze zijn ergens in de buurt, maar dit is wat het team niet zal toestaan om het kampioenschap te winnen zei Neville
Mohamed Salah: Ik wil zo lang mogelijk in Liverpool blijven, maar alles is in handen van de club