Belgium

Thierry Baudet blijft leider van Forum voor Democratie, Europarlementsleden scheuren zich af

De Nederlandse politicus Thierry Baudet wordt dan toch niet aan de kant gezet door zijn rechts-radicale partij Forum voor Democratie. Een ruime meerderheid van de partijleden heeft zich in een referendum aan zijn kant geschaard en Baudet kan dus de partijtop herschikken. De drie Europarlementsleden van de partij hebben zich als reactie afgescheurd.

De 45.000 leden van het de rechts-radicale partij in Nederland kregen een simpele vraag voorgeschoteld: "Wilt u dat Thierry Baudet de partijleider blijft van FvD? Ja of nee?".  

De keuze was eenvoudig, het resultaat ook. Vanavond bleek dat niet minder dan 76 procent van de partijleden die hun stem uitbrachten, wilden dat Baudet aan het roer blijft. Volgens de Nederlandse omroep NOS betekent dat dat hij nu een nieuw partijbestuur kan samenstellen en ook een kandidatenlijst voor de parlementsverkiezingen. 

Het is een opmerkelijk succes voor Baudet die met de huidige partijleiding in de clinch was gegaan en zich wou terugtrekken. Hij kwam daar snel op terug en toen bleek dat hij niet uit de partij gezet kon worden, was een referendum over de leden de enige uitweg. Overigens is er binnen het Forum ook nog kritiek op het snel georganiseerde referendum dat online verliep en waarvan niet iedereen denkt dat dat veilig kon gebeuren. 

Europees Parlement

De overwinning van Baudet betekent wellicht ook niet het einde van de problemen binnen de partij. Wellicht zullen een groot aantal leden die kritisch stonden tegenover Baudet nu de partij verlaten. De drie Europarlementsleden van de partij hebben dat intussen gedaan. Zij hebben zich afgescheurd en gaan zelfstandig verder.

De Brusselse voorman Derk Jan Eppink had al aangekondigd dat die uitkomst voor hem en zijn collega's de deur dicht zou doen. "Dan verklaren wij ons onafhankelijk", zei Eppink.

Ze nemen Baudet niet alleen kwalijk dat die volgens hen te weinig deed om antisemitisme in de jongerenbeweging van de partij tegen te gaan, maar ook dat die FVD omsmeedde tot "een sektarische beweging" onder "een soort messias".  Behalve Eppink zitten Rob Roos en Rob Rooken voor FVD in het Europees Parlement (EP).

Ze zeggen hun lidmaatschap van de partij op maar blijven in het EP om daar "het Europees verkiezingsprogramma van FVD bij de EP-verkiezingen van 2019 te blijven uitvoeren". Het drietal blijft ook deel uitmaken van de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers (ECR), waarvan bijvoorbeeld ook de Nederlandse Staatskundig Gereformeerde Partij (SGP) en de behoudende Poolse regeringspartij PiS deel uitmaken.

Football news:

Torino heeft Giampaolo ontslagen als hoofdcoach ... Torino heeft coach Marco Giampaolo ontslagen. De directie van de club besloot de 53-jarige specialist te ontslaan na een gelijkspel in de wedstrijd met Spezia (0:0), die vanaf de 8e minuut tien speelde. Na 18 rondes staat Torino op de 18e plaats in de Serie A standings, met slechts 13 punten. Davide Nicola, bekend om zijn werk met Crotone, Genua en andere teams, kan de nieuwe hoofdcoach van Torino worden
Gary Neville: Manchester United zal geen kampioen worden tenzij Pogba een paar maanden van briljant spel geeft.Voormalig Manchester United verdediger Gary Neville heeft de kansen van het team beoordeeld om dit seizoen het Engelse kampioenschap te winnen. Ik denk dat Manchester United een kleine kans heeft om de Premier League te winnen. Liverpool en Manchester City zijn nog steeds de sterkste teams in de competitie. Maar die kansen hangen af van de vraag of Paul Pogba een paar maanden briljant spel levert. Hij is daartoe in staat. Hij heeft vertrouwen, er is een goede gonor in de zin dat hij vertrouwen heeft in zichzelf. Hij gelooft dat hij moet spelen in belangrijke wedstrijden en titels nemen, hij heeft een positieve instelling, omdat zichzelf beschouwen de sterkste is de beste manier om te winnen. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd tegen Liverpool had ik het gevoel dat Manchester United dat vertrouwen bijna miste. Ze zijn ergens in de buurt, maar dit is wat het team niet zal toestaan om het kampioenschap te winnen zei Neville
Mohamed Salah: Ik wil zo lang mogelijk in Liverpool blijven, maar alles is in handen van de club
De Eintracht kapitein beëindigde zijn carrière in het midden van het seizoen voor zijn zoon. Hij nam afscheid van voetbal door T-shirts uit te wisselen met scheidsrechter David Abraham keert terug naar Argentinië
Leicester doet mee aan de RPL kampioenschap. Ik wil niet zeggen of Chelsea betrokken is of niet ... Chelsea manager Frank Lampard heeft zijn verwachtingen gedeeld voor de Ronde 18 Premier League wedstrijd tegen Leicester. Leicester zit natuurlijk in de Premier League titelwedstrijd, gezien de manier waarop ze spelen, hun resultaten, hun positie in de league. Aan het eind van het vorige seizoen zijn we erin geslaagd om hen in de tafel te verslaan, maar het was een grote uitdaging voor ons omdat ze een zeer sterk team met sterke performers en een zeer goede coach. Ze zijn in de race, evenals een aantal andere teams, maar we moeten nu niet aan de kampioenschapsrace denken, we moeten aan onszelf denken, en als we winnen, zullen we terugkeren naar de posities waar we zouden moeten zijn. De kampioenschapsrace is geopend, vooral tegen de achtergrond van de recente seizoenen. Maar Ik wil nu niet te ver gaan en zeggen of we eraan deelnemen of niet. Onze standpunten zijn niet slecht. Ja, Het was een slechte serie, maar we kunnen alles veranderen met een paar positieve resultaten zei Lampard
Mancini over Pirlo: moeilijkheden in het begin-het is normaal, zelfs als je speelde op het hoogste niveau
Phil Neville nam Inter Beckham