Belgium

The Weeknd heeft best verkochte single én album beet

The Weeknd is deze week vanuit het niets op één binnengekomen in de lijst met best verkochte albums in Vlaanderen. Met zijn plaat After hours duwt de Canadees-Ethiopische rapper de cast van de Ketnet-serie #LikeMe van de eerste plaats. Zijn vorige drie albums haalden telkens de top 10, maar nooit de hoogste plek.

Abel Makkonen Tesfaye (30), zoals The Weeknd in het echt heet, staat intussen ook voor de tiende week op rij op de eerste plaats in de Ultratop 50 met de single Blinding lights. Hij is daarmee de vierde opeenvolgende act die het minstens tien weken aan de top uithoudt. De voorgaande drie waren Lil Nas X met Old town road (11 weken), Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle met Hoe het danst (10 weken), en Tones and I met Dance monkey (17 weken).

The Weeknd zingt veelal over harddrugs. Naast artiest en songwriter is hij platenbaas van zijn eigen label, XO Records, wat staat voor xtc en oxycodon.(dhs)

Football news:

Brendan Rodgers en zijn vrouw hadden een coronavirus
De UEFA heeft nog geen besluit genomen over het uitstel van de Europese Cupfinale en de vorm van de voltooiing ervan
Dimitar Berbatov: Coutinho heeft Manchester United niet nodig. Brunu lijkt erg op hem, dus het zou zinloos zijn
Het hoofd van de Premier League: Er is optimisme dat we volgend seizoen toeschouwers zullen zien in stadions
De finale van de Champions League komt uit Turkije. De wedstrijd kan plaatsvinden in Lissabon (NY Times)
Inter heeft de optie geactiveerd om young ' s contract te verlengen en Sanchez in het team te houden
5 wedstrijden van de Premier League en het kampioenschap van Liverpool zal worden gehouden op neutrale velden op verzoek van de politie