Belgium

Test Aankoop stelt Basic Fit in gebreke omdat het abonnementskosten blijft aanrekenen

  ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Consumentenorganisatie Test Aankoop roept Basic Fit op het matje. De Nederlandse fitnessketen blijft abonnementsgelden aanrekenen aan haar klanten, hoewel die voor een gesloten deur blijven staan. Test Aankoop stelt Basic Fit daarom in gebreke en roept de keten op om de wet na te leven.

Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, werden onder meer fitnessclubs gesloten in ons land. Consumenten met een abonnement bij een club zijn sinds 23 oktober dan ook genoodzaakt om thuis aan sport te doen. Toch krijgt Test Aankoop heel wat klachten van mensen die stomverbaasd zijn dat Basic Fit toch abonnementsgeld blijft aanrekenen.

Illegaal

“Ontevreden klanten vertellen ons dat ze contact hebben opgenomen met het bedrijf, dat hen de mogelijkheid biedt om een kleine terugbetaling te doen in mindering op toekomstige maandelijkse termijnen. Dit is gewoon illegaal”, verduidelijkt Simon November, woordvoerder van Test Aankoop. De consumentenorganisatie heeft daarom een ingebrekestelling gestuurd naar de Nederlandse fitnessketen en vraagt om abonnementen en betalingen op te schorten voor de duur van de quarantainemaatregelen. Daarnaast vraagt ze om de sinds 23 oktober ten onrechte ontvangen maandelijkse betalingen volledig terug te betalen.

Ook tijdens de eerste lockdown in maart moest Test Aankoop de fitnessketen al eens op het matje roepen om dezelfde reden. Basic Fit stelde daarna de klanten drie opties voor om de sluiting van de zalen te compenseren. “Ook dit keer hopen we dat Basic Fit zal doen wat het wettelijk gezien hoort te doen en dit duidelijk te communiceren aan de klanten via mail en op de website”, benadrukt Test Aankoop.

Football news:

Atletico leidt Real Madrid met 7 punten in La Liga en heeft een wedstrijd te missen
Liverpool wint geen 5 wedstrijden op rij in de Premier League. Het team van Klopp herhaalde de ergste reeks in 4 jaar
Liverpool ' s 68-wedstrijd ongeslagen thuis in de Premier League is afgelopen. De ongeslagen wedstrijd van de Reds op Anfield in de Premier League is afgelopen. Het was 68 wedstrijden. Het team van Jurgen Klopp heeft drie jaar en 273 dagen niet verloren in het kampioenschap. Liverpool ' s streak is de op één na langste in termen van het aantal wedstrijden zonder nederlaag thuis in de geschiedenis van het Engelse kampioenschap. Het record is van Chelsea-86 wedstrijden
Liverpool scoorde niet 4 opeenvolgende Premier League wedstrijden
Milik verhuist naar Marseille. Hij werd gefotografeerd met een shirt met het 19e nummer
Suarez scoorde 10 keer in de competitie voor de tiende keer op rij
Attletico miste een schot van Eibar Dmitrovich vanaf de strafplaats. De doelman Marko Dmitrovic, die een straf veranderde, maakte in de 12e minuut een goal-keeper Marko Dmitrovic. Hij werd de eerste keeper sinds 2011 die scoorde in La Liga. Daarna volgde hij Daniel Aranzubia op in de Deportivo. Het was ook de eerste keer sinds 2002 dat een doelpunt werd gescoord door een doelman van de penalty spot. De laatste keer dat Nacho Gonzalez, de keeper van Las Palmas op dat moment, scoorde vanaf een punt in de Spaanse top league. In de geschiedenis van La Liga slaagden slechts zes goal Keepers erin om het doel van de tegenstander te raken voor de huidige wedstrijd