Belgium

Terugkerende Wout van Aert in eerste cross meteen op podium: “Ik had dit vooraf niet verwacht”

Wout van Aert heeft zijn terugkeer in het veldrijden niet gemist. In de Urban Cross in Kortrijk reed hij een sterke wedstrijd en eindige hij derde. Een resultaat waarmee hij zich achteraf kon verzoenen: “Ik had hier vooraf zeker en vast voor getekend.”

LEES OOK. Eli Iserbyt wint na late uitval, Wout van Aert bij terugkeer in veldrijden meteen derde

“Ik heb wel afgezien”, stak Wout van Aert voor de camera’s van Sporza van wal. “Ik maak een goeie beslissing door mij in de eerste helft van de cross gedeinsd te houden, maar toen ik twee ronden doortrok voelde ik wel het verschil tussen volgen en zelf koers maken.”

Van Aert ging niet al te best van start en dook pas als veertiende het veld in. Dat beschouwde de kerverse Flandrien achteraf als een voordeel. “Het was veel draaien en keren. Ik haalde er zo veel voordeel uit om altijd in het zog van iemand te zitten. Zo kon ik vlot naar voor opschuiven”, aldus Van Aert. “Het is eigenlijk tegen mijn natuur om in het begin al te volgen, maar ik wou mezelf niet vergalopperen en eerst aanvoelen hoe ik een uur cross zou verteren. Omdat ik het in de twee laatste ronden wat lastiger had en een foutje maakte, is het achteraf dus goed dat ik mij wat inhield in het begin. Maar ik wou op het einde toch koers maken omdat we met veel renners dreigden samen te komen.”

“Ik had dit niet verwacht”

Na dat foutje in de slotronde werd Van Aert uiteindelijk derde, een resultaat waarmee hij zich tevreden toonde. “Ik had hier vooraf zeker en vast voor getekend. Ik had dit niet verwacht. Al moet ik ook eerlijk zijn dat de lekke banden van Michael Vantourenhout en Toon Aerts hier ook wel in meespeelden. Elke cross heeft zijn verhaal, maar het is toch mooi om meteen op het podium te staan.”

Morgen gaat Van Aert ook van start in de Wereldbekerwedstrijd in Tabor. “Ik hoop dat ik zondag de vruchten kan plukken van vandaag. Dat parcours zou me nog beter moeten liggen dan dat van vandaag. Ik heb er weer zin in.”

Football news:

Tuchel zal de leiding nemen over Chelsea. Thomas Tuchel zal worden aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van Chelsea. Eerder werd aangekondigd dat de Londense club Frank Lampard binnenkort met pensioen zal sturen
Okko Sport zal alle resterende wedstrijden van de Italiaanse beker dit seizoen
Fenerbahce vraagt fans om Ozil ' s salaris te betalen. Het is eenvoudig: U stuurt SMS-U maakt 2 euros
Gazprom kan een sponsor van Schalke blijven als de club wordt gedegradeerd naar de 2de Bundesliga
Bruno over de vrije trap: Cavani vertelde me om de keeper te raken
Pep Guardiola: het is bijna zeker dat Garcia Man City aan het eind van het seizoen zal verlaten
Attetico President:we wisten altijd dat Suarez is de beste center vooruit in Europa