Belgium

Supercars met een stekker: elektrische sportauto’s blinken op ’s werelds grootste luxebeurs

De Pininfarina Battista.  BELGAONTHESPOT

Kapitaalkrachtige bezoekers staren zich dit jaar vooral blind op elektrische sportwagens. ’s Werelds grootste luxebeurs, ‘Masters of LXRY’ in Amsterdam, ruimt dit jaar opvallend veel plaats in voor ’supercars’ met een stekker.

In de expohallen van de Amsterdamse RAI is het dit weekend drummen rond enkele van ’s werelds mooiste en snelste elektrische sportauto’s. Bezoekers kunnen er de Taycan, de allereerste elektrische Porsche, bewonderen. Maar ook de Pininfarina Battista, met 350 kilometer per uur de snelste elektrische auto ter wereld. Ook de Polestar, de sportwagen waarmee Volvo met Tesla wil concurreren, maakt zijn opwachting in Amsterdam.

De eerste elektrische Porsche, de Taycan.  BELGAONTHESPOT

Alles samen brengen circa 500 bedrijven luxeproducten naar de beurs – van peperdure horloges over culinaire delicatessen (bereid door 23 topchefs in een pop-uprestaurant goed voor liefst 40 Michelin-sterren) tot de meeste exclusieve kleding – verspreid over een oppervlakte van 50.000 vierkante meter. ’s Werelds grootste luxebeurs loopt nog tot maandag in Amsterdam. (krs, blg)

Football news:

Milan is geïnteresseerd in Torreira. Arsenal is klaar om de middenvelder te verkopen
Mensen hebben geen idee wat er echt aan de hand is met een van de beste spelers van onze tijd
Lionel Messi: Aduriz zal gemist worden door iedereen in La Liga. Hij is een bommenrichter
Shakespeare werd assistent coach in Aston Villa
In Engeland kan het stadion gesloten worden voor toeschouwers voor racisme. Spelers zullen worden gediskwalificeerd voor 6-12 wedstrijden voor discriminatie
Hans-Dieter flick: ik begrijp het als Tiago in de Premier League wil spelen
Ik dacht niet dat de match met Napoli mijn laatste leider van Barca kon zijn