Belgium

Stakingsacties bij Amazon in Duitsland tijdens Black Friday

De Duitse vakbond Verdi plant stakingsacties bij Amazon tijdens de periode van koopjesvrijdag Black Friday. De vakbond voert zo zijn jarenlange strijd met de webwinkel op.

Er zijn acties gepland in zeven expeditiecentra in Duitsland, aldus Verdi. Werknemers in de centra in Leipzig, Bad Hersfeld (twee centra), Rheinberg, Werne, Graben bei Augsburg en Koblenz legden woensdagavond het werk neer bij het begin van de nachtshift, voor een periode van drie dagen.

Met de actie wil de vakbond druk zetten op Amazon om collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s) te erkennen voor de werknemers in de verkoop- en de expeditieafdelingen, net als een cao rond welzijn op het werk. De vakbond roept Amazon ook op om onderhandelingen te starten rond de lonen.

Dergelijke stakingsacties vinden wel vaker plaats bij Amazon en het bedrijf liet in het verleden al weten dat de acties geen impact hebben op de klanten. Een woordvoerder zei eerder dat de teams die aan het werk zijn, zich zullen concentreren op het leveren van pakjes aan de klanten.

Vertegenwoordigers van Verdi konden niet zeggen hoeveel personeelsleden het werk hebben neergelegd. Door de coronacrisis blijven meer mensen gewoon thuis in plaats van zich te verzamelen aan de stakingsposten. Amazon telt 15 logistieke centra in Duitsland en stelt er ongeveer 16.000 mensen tewerk.

Football news:

De 16-jarige kleine-de jongste speler in de geschiedenis van Everton
Solskjaer op 3-2 met Liverpool: Manchester United won op hun eigen voorwaarden. Het is een goed gevoel
Hames scoorde 10 (3+7) punten in Everton ' s thuiswedstrijden. Away - 0
Suarez scoorde zijn 12e doelpunt in het seizoen La Liga. Messi heeft 11
Miller op de Manchester United nederlaag: verwoest. Er is geen tweede kans in knock-out voetbal
Game of Thrones acteur op Liverpool: Manchester United zou een jaar geleden vernietigd zijn. John Bradley, die de rol van Sam Tarly speelde in de fantasy-serie Game of Thrones, deelde zijn emoties uit het spel van Manchester United in de vierde ronde van de FA Cup met Liverpool
Ricard Puig: het is een vrij moeilijk seizoen, Ik ben niet gewend om zo weinig te spelen. Scoor met een kop is iets onwerkelijks