Belgium

Stad blaast Dokmarkt op Eilandje nieuw leven in

De Dokmarkt kende een moeilijke start, maar de stad hoopt er met enkele aanpassingen nu echt een wervelende belevingsmarkt van te maken.  — ©  Victoriano Moreno

De Dokmarkt op het Eilandje ontwaakt komende woensdag weer uit een lange winterslaap. De markt blijft op de vertrouwde locatie op de Napoleonkaai in de schaduw van het MAS, maar verschuift wel van vrijdag naar woensdag, van 11 uur tot 21 uur.

Op vrijdag 24 augustus 2018 werd het startschot gegeven voor de Dokmarkt, een wekelijkse voedings-, planten- en belevingsmarkt op het Eilandje, gedeeltelijk onder de geklasseerde hangars op de Napoleonkaai.

De stad had de ambitie om er een “wervelende belevingsmarkt” te creëren, maar het concept kende kinderziekten, waardoor er een half jaar na de opening van de dertig kramen nog welgeteld … nul overbleven.

Er kwam wel een heropflakkering in het voorjaar van 2019, maar op 1 november 2019 viel tijdelijk het doek. Het was de bedoeling om in de lente van 2020 de draad weer op te pikken, maar het coronavirus besliste er anders over. Nu is de Dokmarkt terug, zij het op woensdag en met uitgebreide openingsuren (van 11 tot 21 uur) en een aangepast concept.

“De Dokmarkt 2.0 moet een wervelende belevingsmarkt worden die zich specialiseert in kwalitatieve en verse voeding, maar ook uitpakt met bijkomende categorieën zoals bloemen, kleding en accessoires. En dat alles in een sfeervol en gezellig kader. De mogelijkheid tot aperitief en hapje blijft immers”, vertelt concessionaris Mich Van Aerde.

 joro

Football news:

Ik zoek kaartjes voor Lisbon. Van de 10e tot de 24e. Retweet als je kunt helpen
Pep Guardiola: Gabriel is de beste speler van wedstrijden met Real Madrid
Drie helden van Lyon in de wedstrijd met Juve – onder hen de verdediger, die de fans reed in de herfst
Manchester City en Lyon ontmoeten elkaar in de 1/4 finale van de Champions League op 15 augustus in Jose Alvalade
Foto van Pep en Zizou-gewoon een cadeau voor Showsportgebruikers
Ronaldo werd zo vroeg uit de Champions League gehaald voor de eerste keer in 10 jaar, hoewel hij heel hard probeerde-in de Play-offs voor Juve, alleen hij scoort
Juventus passeren is een prestatie. De meest aangename nederlaag in mijn carrière