Belgium

Spektakel op de Bosuil: Antwerp pakt verdiende driepunter tegen OH Leuven

Het had evengoed 6-4 kunnen zijn, maar met een 3-2-zege zijn ze bij Antwerp ook al tevreden. Het zal donderdag defensief sterker voor de dag moeten komen, maar dankzij de driepunter tegen OH Leuven, het aantal gecreëerde kansen en de goal van Mbokani mag de Great Old met vertrouwen toeleven naar de mogelijk beslissende Europese match tegen Ludogorets.

LEES OOK. Opmerkelijk foutje op wedstrijdblad Antwerp-OHL

Beerschot op kop van het klassement: dat zien ze bij Antwerp niet zo graag. Voor spektakel moet je op het Kiel zijn: dat horen ze niet zo graag. En dus gingen ze tegen OHL als razenden tekeer. Na acht minuten stond het al 2-0, met dank aan twee centrale verdedigers. Eerst was het aan Batubinsika, die een corner van Refaelov voorbij Romo tikte. En dan aan Seck, die de bal op het hoofd van Mbokani schilderde. De topschutter van vorig seizoen knikte binnen en scoorde zo op de valreep in een voor hem moeilijke novembermaand.

Ivan Leko kreeg zo meteen gelijk. Superdruk schema of niet, hij koos gewoon voor dezelfde namen als in Europa – op Mbokani na dan. Marc Brys kreeg dan weer ongelijk. Hij zette zoals zo vaak op het laatste nippertje nog iemand anders in de ploeg – hoewel De Norre op het blad stond, stond Maertens op het veld. Maar het leek eerder bij zijn eigen spelers voor verwarring te zorgen, want qua dekking leek het nergens op.

Spektakel op de Bosuil: Antwerp pakt verdiende driepunter tegen OH Leuven
Foto: BELGA

Thomas of Thierry?

Match al gespeeld? Euh, neen, dat niet. Ook bij de Great Old maken ze achterin al eens grote fouten. Seck kwam nog goed weg na een foute inspeelpass – Mercier mikte op de lat –, maar na tien minuten kreeg OHL een vrijgeleide om de zestien in te duiken en werd Henry neergelegd. Wim Smet wees naar de stip, Henry zette zich achter de bal en Butez redde, maar… hij was te snel van zijn lijn gekomen. Bij zijn tweede poging trof de Fransman wél raak. 2-1 en niet veel later stond het al 2-2. Thomas Henry leek nu even Thierry Henry, hij stuurde na een knappe controle Sowah diep. De Ghanees twijfelde niet en vlamde binnen, nu al zijn vijfde goal.

Spektakel op de Bosuil: Antwerp pakt verdiende driepunter tegen OH Leuven
Foto: BELGA

Het was koud, er was geen sfeer, maar wat een zot plot, we amuseerden ons rot. Denk echter niet dat OHL het heft in handen had genomen. Neen, het kroop de hele tijd met de hele ploeg achter de bal en zo kon Antwerp – dat meer dan 80 procent balbezit had – drukken en blijven drukken. Dat verdiende een derde goal, maar Romo – ex-Beerschot – ranselde de volley van Refaelov uit zijn doel en Miyoshi trapte onbegrijpelijk naast. Toen Gerkens werd gehinderd, kreeg Antwerp wel een penalty, maar de VAR speelde spelbreker. Terecht, want de fout gebeurde net buiten de grote backlijn.

Binnenkant paal

Na rust nogmaals géén penalty, nochtans werd Mbokani neergelegd. Maar Antwerp ging gewoon door op zijn elan. De uithaal van Seck spatte nog uiteen op de lat, maar de 3-2 viel toch. Juklerod rukte op, bracht voor en Hongla kopte overhoeks binnen. De ingevallen Benson krulde ei zo na ook de 4-2 in doel en Refaelov zag zijn uithaal opnieuw gepareerd door een sterke Romo.

De bezoekers begonnen nu toch in te zien dat ze beter voor de aanval kozen. Het leverde nog een paar hete standjes op en bijna de gelijkmaker, na een knappe één-twee tussen Henry en Mercier. Die laatste bleef beheerst, maar zijn schot strandde op de binnenkant van de paal. Aan de overkant trof ook Mbokani nog de paal. Evengoed had het 6-4 kunnen staan, maar uiteindelijk bleef het bij 3-2. Zo werd het uiteindelijk toch een goeie generale repetitie voor Antwerp, dat voor het eerst in vier competitiematchen wint en zich donderdag – als het Ludogorets klopt – voor de 1/16de finales van de Europa League kan plaatsen.

Spektakel op de Bosuil: Antwerp pakt verdiende driepunter tegen OH Leuven
Foto: Photo News

Football news:

Torino heeft Giampaolo ontslagen als hoofdcoach ... Torino heeft coach Marco Giampaolo ontslagen. De directie van de club besloot de 53-jarige specialist te ontslaan na een gelijkspel in de wedstrijd met Spezia (0:0), die vanaf de 8e minuut tien speelde. Na 18 rondes staat Torino op de 18e plaats in de Serie A standings, met slechts 13 punten. Davide Nicola, bekend om zijn werk met Crotone, Genua en andere teams, kan de nieuwe hoofdcoach van Torino worden
Gary Neville: Manchester United zal geen kampioen worden tenzij Pogba een paar maanden van briljant spel geeft.Voormalig Manchester United verdediger Gary Neville heeft de kansen van het team beoordeeld om dit seizoen het Engelse kampioenschap te winnen. Ik denk dat Manchester United een kleine kans heeft om de Premier League te winnen. Liverpool en Manchester City zijn nog steeds de sterkste teams in de competitie. Maar die kansen hangen af van de vraag of Paul Pogba een paar maanden briljant spel levert. Hij is daartoe in staat. Hij heeft vertrouwen, er is een goede gonor in de zin dat hij vertrouwen heeft in zichzelf. Hij gelooft dat hij moet spelen in belangrijke wedstrijden en titels nemen, hij heeft een positieve instelling, omdat zichzelf beschouwen de sterkste is de beste manier om te winnen. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd tegen Liverpool had ik het gevoel dat Manchester United dat vertrouwen bijna miste. Ze zijn ergens in de buurt, maar dit is wat het team niet zal toestaan om het kampioenschap te winnen zei Neville
Mohamed Salah: Ik wil zo lang mogelijk in Liverpool blijven, maar alles is in handen van de club
De Eintracht kapitein beëindigde zijn carrière in het midden van het seizoen voor zijn zoon. Hij nam afscheid van voetbal door T-shirts uit te wisselen met scheidsrechter David Abraham keert terug naar Argentinië
Leicester doet mee aan de RPL kampioenschap. Ik wil niet zeggen of Chelsea betrokken is of niet ... Chelsea manager Frank Lampard heeft zijn verwachtingen gedeeld voor de Ronde 18 Premier League wedstrijd tegen Leicester. Leicester zit natuurlijk in de Premier League titelwedstrijd, gezien de manier waarop ze spelen, hun resultaten, hun positie in de league. Aan het eind van het vorige seizoen zijn we erin geslaagd om hen in de tafel te verslaan, maar het was een grote uitdaging voor ons omdat ze een zeer sterk team met sterke performers en een zeer goede coach. Ze zijn in de race, evenals een aantal andere teams, maar we moeten nu niet aan de kampioenschapsrace denken, we moeten aan onszelf denken, en als we winnen, zullen we terugkeren naar de posities waar we zouden moeten zijn. De kampioenschapsrace is geopend, vooral tegen de achtergrond van de recente seizoenen. Maar Ik wil nu niet te ver gaan en zeggen of we eraan deelnemen of niet. Onze standpunten zijn niet slecht. Ja, Het was een slechte serie, maar we kunnen alles veranderen met een paar positieve resultaten zei Lampard
Mancini over Pirlo: moeilijkheden in het begin-het is normaal, zelfs als je speelde op het hoogste niveau
Phil Neville nam Inter Beckham