Belgium

Simon Mignolet ontsnapt aan erger nadat voetzoeker vlak naast hem ontploft: “Het Belgisch voetbal heeft dit niet nodig”

Een knal van jewelste, en dat kort voor affluiten. Club Brugge had de 1-2 gemaakt en dat zinde de supporters van Anderlecht duidelijk niet. Vanuit de spionkop werd een voetzoeker richting het doel van Simon Mignolet gegooid. Het ding ontplofte uiteindelijk pal naast hem. Visser legde de match even stil en ging checken of de Rode Duivel ongeschonden uit het incident was gekomen.

Dat bleek het geval. Mignolet keerde zich met de armen open al vragend naar de spionkop van Anderlecht en werd daarbij nog gesteund door... Vincent Kompany. De verdediger legde zijn arm over Mignolet en vroeg zijn eigen supporters waar ze in godsnaam mee bezig waren, een berisping van de kapitein himself. De twee spelen al jarenlang samen bij de Rode Duivels. “Een mooi gebaar van Vincent. En ik wil vooral dat onthouden, meer dan dat bommetje. Want het Belgisch voetbal heeft zo’n zaken niet nodig. Enkele minuten eerder help ik nog een Anderlecht-speler met krampen. Daarom vond ik het vreemd dat ik dan een voetzoeker naar mijn hoofd kreeg.”

LEES OOK. ONZE PUNTEN. Anderlecht ontdekt 18-jarige spits, Hans Vanaken laat Gouden Schoen wat meer blinken

Simon Mignolet ontsnapt aan erger nadat voetzoeker vlak naast hem ontploft: “Het Belgisch voetbal heeft dit niet nodig”
Foto: BELGA

Mignolet ontsnapte eigenlijk aan erger: hij had de voetzoeker zien komen maar dacht in eerste instantie dat het om een rookbom ging. “Ik had voor de aftrap al zo’n rookbom weggegooid van het veld. Toen ik naar het bommetje liep, zag ik dat er plots een vlam uitstak. Gelukkig heb ik het niet vastgenomen en kon ik mij tijdig wegtrekken. Het is jammer dat zo’n zaken moeten gebeuren. Net nu het Belgisch voetbal opnieuw leeft, kan je met zo’n incident negatief in de internationale pers komen. Stel je maar eens voor dat er iemand geblesseerd raakt.”

LEES OOK (N+). “Zelfs een goed Anderlecht is te zwak voor Club Brugge”

Simon Mignolet ontsnapt aan erger nadat voetzoeker vlak naast hem ontploft: “Het Belgisch voetbal heeft dit niet nodig”
Foto: BELGA

Football news:

PSG weigert Allie te huren vanwege de buitensporige eisen van Tottenham
Lopetegui over Beieren: een dergelijk team is al vele jaren niet meer in Europa geweest. Sevilla hoofdcoach Julen Lopetegui sprak vóór de Europese Super Cup, waar zijn team Bayern München zal spelen. Zo ' n team bestaat al jaren niet meer in Europa. Bayern heeft een coach die veel lof verdient voor de manier waarop hij het team leidde en zich liet zien. Het is erg moeilijk om zijn prestaties te herhalen. Dit team weet precies hoe ze willen spelen, aanvallen en verdedigen, zei Lopetegui
Ronaldo is een beest. Het is ongelooflijk dat hij vecht met Messi, minder begaafd door de natuur
Gotze op de verkeerde beslissing om terug te keren naar Borussia: de dingen gingen niet zoals ik verwachtte
Fans vonden het absoluut sensationeel dat een footballspeler op een trein kon stappen. En deels omdat hij kon lezen. De Noorse uit de Premier League vernietigt mythes
Paolo Maldini: Zlatan is een eeuwenoude all - rounder die altijd beslist over de uitkomst van de wedstrijd
Suarez weende op een afscheids persconferentie in Barca