Belgium

Sheriff uit Florida legt mondmaskerverbod op voor agenten

Een sheriff in de Amerikaanse staat Florida heeft zijn agenten verboden om een mondmasker te dragen. Ook voor burgers die het politiekantoor bezoeken, geldt een verbod op het dragen van een mondmasker. De politiefunctionaris vindt het belangrijk dat "iedereen herkenbaar blijft" en dat "er vlot kan worden gecommuniceerd." 

Billy Woods is sheriff van Marion County en gelooft niet in het nut van mondmaskers. De politiefunctionaris stuurde dinsdag een mail naar zijn 900 personeelsleden met de volgende boodschap: "Wie bij mij in dienst is, zal voortaan geen mondmasker meer dragen."

Naar eigen zeggen bestudeerde sheriff Woods het nut van een mondmasker. De conclusie van Woods is dat het dragen van een mondmasker geen meerwaarde biedt. "De helft van de experten vindt het dragen van een mondmasker niet nuttig", beweert de politiefunctionaris van Marion County. 

Wie bij mij in dienst is, zal voortaan geen mondmasker meer dragen

Ook voor burgers die het politiekantoor binnenkomen, geldt een verbod op het dragen van mondmasker. De sheriff van Marion County verwijst naar de Black Lives Matter-betogingen tegen racisme en politiegeweld om zijn standpunt kracht bij te zetten: "Het is belangrijk dat burgers herkenbaar blijven." 

Daarnaast vindt Woods het belangrijk dat er vlot gecommuniceerd kan worden tussen de agenten. De politiefunctionaris was er zich in zijn mail van bewust dat zijn beslissing op heel wat controverse zou stuiten: "Ik hoor het gejank al komen". 

De gevangenis van Marion County, waar 200 gevangenen besmet raakten met het virus, reageerde als eerste instelling scherp op het verbod. Daarom maakt de sheriff wel een paar uitzonderingen. Zo mogen agenten die moeten werken in gevangenissen, scholen en ziekenhuizen een mondmasker opzetten. 

De beslissing van Billy Woods is op zijn minst merkwaardig. Florida is een van de zwaarst getroffen staten in Amerika. Met meer dan 550.000 besmettingen en meer dan 8.700 doden sinds de start van de pandemie, is Florida een van dé broeihaarden in de Verenigde Staten. 

In Amerika bestaat grote onenigheid over het nut van een mondmasker. Het onderwerp is intussen sterk gepolitiseerd. Er wordt dan ook sterk gedebatteerd over het belang van een mondmasker. Intussen ziet president Donald Trump wel het nut in van een mondmasker, nadat hij maandenlang had geweigerd om er een te dragen in het openbaar. 

Football news:

Vidal nam afscheid van Barca: trots om dit shirt te hebben gedragen en samen te hebben gespeeld met de grote middenvelder Arturo Vidal heeft zijn pensionering uit Barcelona aangekondigd. Vandaag neem ik afscheid van Barcelona, na twee ongelooflijke jaren in deze geweldige club te hebben doorgebracht. Ik ben erg trots dat ik dit shirt heb gedragen en naast grote spelers en zeer goede mensen heb gespeeld. Ik wil mijn familie, teamgenoten, coaches, artsen, personeel en grote fans bedanken die me altijd met liefde hebben behandeld
Sporting hernoemde de Academie ter ere van Ronaldo
Suarez zal 9 miljoen euro per jaar ontvangen op Letico
Liverpool zal niemand anders kopen in dit transfervenster
Semedu verhuist naar Wolverhampton voor 35 miljoen euro. Contract-tot de zomer van 2025
= = Clubcarrière = = Rakitic maakte zijn debuut voor het Kroatische Nationale elftal in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kroatië. De 32-jarige middenvelder heeft zijn pensionering uit het nationale team aangekondigd. Hij speelde 106 wedstrijden voor het Kroatische nationale team en scoorde 15 doelpunten. Samen met het team won hij de zilveren medaille op het WK 2018. (') Gedetailleerde statistieken van raki zijn hier te vinden
In de Premier League, het record voor de doelpunten voor het weekend (bijna 5 in elke wedstrijd!). En dit moet nog worden gespeeld door Manchester City