Belgium

Schoonfamilie brengt politie-inspecteur in nauwe schoentjes: agent riskeert jaar cel voor heling bromfietsen

Schoonfamilie brengt politie-inspecteur in nauwe schoentjes: agent riskeert jaar cel voor heling bromfietsen

Archiefbeeld. Foto: Belga

Ninove -

Een politieagent uit Ninove riskeert een jaar cel voor de heling van gestolen bromfietsen. Hij wou de motoren op vraag van zijn Senegalese schoonfamilie verschepen richting Dakar, maar wist naar eigen zeggen niet dat het om gestolen brommers ging.

De konvooien met hulpgoederen die inspecteur Marc V. (53) uit het korps van Ninove samen met zijn Senegalese echtgenote organiseerde richting Afrika, lijken hem vandaag zuur op te breken. Bij een controle door zijn collega’s in november vorig jaar van één van de zeecontainers die hij had geladen aan zijn woning, werden zes gestolen en gedemonteerde scooters aangetroffen. Officiële documenten van de motorfietsen bleken er niet te zijn. “De neef van mijn vrouw had gevraagd of ik voor hem brommers kon verschepen richting Dakar”, verdedigde de agent zich in de correctionele rechtbank van Dendermonde. “Hij vertelde dat hij de scooters had gekocht op openbare verkopen en betaalde voor het transport ervan. Omdat er geen documenten van waren, had ik op voorhand alle chassisnummers doorgegeven aan de douane. Ik heb altijd transparant gewerkt en heb nooit geweten dat het om gestolen bromfietsen ging.”

Neef Moussa F. bleek al heel wat eerdere veroordelingen opgelopen te hebben voor diefstal en heling. Volgens de openbaar aanklager had Marc V., zeker gezien zijn functie als politie-inspecteur, moeten weten dat de bromfietsen die hij verscheepte gestolen waren. “Op de bromfietsen hingen nog Franse nummerplaten maar papieren waren er niet bij”, zette de procureur uiteen. “Dat is niet normaal en daar had een agent altijd vragen over moeten stellen. Ook het feit dat de bromfietsen gedemonteerd waren roept vragen op. Waarom zou je een motor afbreken die nog in goede staat is?”

Het openbaar ministerie eiste voor zowel Marc V., zijn echtgenote Diado S. als haar neef Moussa E. een effectieve celstraf van een jaar en 4.000 euro boete. Volgens de politie-inspecteur werd hij misleid door zijn schoonfamilie. “De neef van mijn vrouw heeft misbruik gemaakt van mijn vertrouwen. Hij heeft zich al die tijd voorgedaan als een ander persoon. Dat Moussa eerder al veroordeeld was door de rechtbank, wist ik niet.”

Vonnis op 14 januari.

Football news:

Yeovil van Engeland ' s 5e divisie about De Gea: Nee, Ik ben niet geïnteresseerd. Sorry, David
Henderson is de beste speler van Liverpool in het seizoen 2019/20
Massimo Moratti: de eigenaars van Inter hebben alles wat ze nodig hebben om Messi mee te nemen
Gagliardini op de wedstrijd met Shakhtar: ze zijn sterk, maar Inter is vastbesloten
De President van Attico Madrid bij het vertrek van de Champions League: niet onze avond. Ze hadden geluk om twee keer te scoren, we hebben een goed team
Verdediger Lyon van Marsal: we denken erover om de finale van de Champions League te bereiken. We hebben een grote kans om te winnen
Arsenal is een van de grootste clubs ter wereld. Ik ben hier om trofeeën te verzamelen