Belgium

Rellen in Philadelphia nadat politie zwarte verdachte heeft doodgeschoten

In de Verenigde Staten zijn in het westen van de stad Philadelphia minstens 30 agenten gewond geraakt tijdens rellen. De plunderingen en vernielingen begonnen nadat de politie een zwarte verdachte had doodgeschoten.

Maandag kwam de politie in conflict met een 27-jarige man, Walter Wallace. Volgens de politie was de man gewapend met een mes en negeerde hij de instructies van de agenten. Twee agenten vuurden meerdere schoten af op de man. Hij werd geraakt in zijn schouder en in zijn borst. Korte tijd later overleed Wallace aan zijn verwondingen. 

Omstanders filmden het incident en de beelden gingen viraal. Het incident leidde meteen tot verontwaardiging, woede en frustratie. De gemoederen verhitten en ’s avonds trokken relschoppers in het westen van Philadelphia de straat op.

Ruiten werden ingegooid, winkels geplunderd en er werden verschillende politiewagens in brand gestoken. Meer dan 30 politieagenten liepen daarbij verwondingen op. De meesten werden geraakt door rondvliegende projectielen. Minstens 1 agent was er erg aan toe en had een gebroken been. Zeker 10 mensen werden opgepakt.

(Lees verder onder de tweet)

De vader van Walter Wallace zei aan de pers dat zijn zoon "ook een vader is". Zijn zoon worstelde met zijn geestelijke gezondheid en nam daarvoor medicatie. Hij vroeg zich af waarom de agenten geen stroomstootwapen hebben gebruikt in plaats van een vuurwapen. 

Schietincident "roept veel vragen op"

Het schietincident "roept veel vragen op", zei politiecommissaris Danielle Outlaw. Ze wil een grondig onderzoek van de feiten en zei dat ze de "woede van de gemeenschap voelde". Ze heeft de plaats waar de man werd neergeschoten, bezocht.  

Ook de burgemeester van Philadelphia Jim Kenney zei dat hij de beelden van het "tragische incident" heeft bekeken en dat ze moeilijke vragen oproepen die beantwoord moeten worden. Hij heeft al contact gezocht met de familie van Wallace.

Beide agenten zouden niet meer worden ingezet op straat, ze krijgen gedurende de looptijd van het onderzoek andere taken. 

Football news:

Van Dijk-beste centrale verdediger van 2020, Trent-right, Robertson-left (ESPN)
Massimiliano Allegri: Ronaldo is een topspeler in termen van mentaliteit. Hij heeft elk jaar een nieuw doel.Voormalig Juventus hoofdcoach Massimiliano Allegri deelde zijn mening over striker Cristiano Ronaldo. Ik had veel sterke spelers, sterk qua mentaliteit. Bijvoorbeeld verdedigers Chiellini en Nesta, middenvelders Gattuso en Seedorf en forwards Ibrahimovic en Ronaldo. Ronaldo is qua mentaliteit een topspeler. In dit opzicht is het anders dan de andere. Hij won vijf gouden ballen, vijf overwinningen in de Champions League, één won de Euro Met Portugal. Het is moeilijk, en hij draagt altijd bij. Elk jaar heeft hij een nieuw doel zei Allegri
Borussia Dortmund presenteerde een collectie met Spongebob als onderdeel van een deal met Nickelodeon
Woodward zei dat het team veel werk te doen heeft om trofeeën te winnen. Wij begrijpen dat er nog veel werk aan de winkel is om de stabiliteit te bereiken die nodig is om trofeeën te winnen. In April heb ik gezegd dat we ons blijven inzetten voor versterking van het team, maar we zijn gedisciplineerd in de uitgaven tijdens de pandemie. Ik denk dat wij dit hebben bereikt dankzij de versterkingen die wij in de zomer hebben gemaakt. Onze totale netto-uitgaven sinds de zomer van 2019 zijn meer dan 200 miljoen euro - meer dan enige andere grote Europese club in deze periode. Wij zullen Ole blijven steunen met een geplande langetermijnaanpak voor werving die gericht is op de Zomertransportramen, aldus Woodward
Neuer-best goalie in 2020, Alisson-2nd, Oblak-3rd (ESPN)
Liverpool is geïnteresseerd in de 21-jarige Leipzig verdediger Konate.Liverpool is vastbesloten om zijn defensieve lijn te versterken. Volgens Bild-journalist Christian Falk zijn Merseysiders geïnteresseerd in de verdediger van RB Leipzig Ibrahima Kenate. De Rods hebben ook een belang in DAIO Upamecano, die door Leipzig wordt gewaardeerd op 40 miljoen euro. De 21-jarige Konate, wiens contract afloopt in 2023, heeft vier wedstrijden gespeeld in de Bundesliga. De statistieken van de Fransman zijn er
Ik wacht op Golovin. Maar misschien is het beter om nog een week of twee te wachten Monaco manager Niko Kovac heeft gesproken over de terugkeer van middenvelder Alexander Golovin na een blessure. Wanneer denk je dat Alexander Golovin terug zal keren naar het veld? Alexander is op de goede weg. Ik sprak onlangs met de medische staf en ze adviseerden me hem niet terug te jagen omdat de verwonding ernstiger was dan aanvankelijk dacht. Hoe dan ook, ik wacht op hem omdat hij een geweldige speler is. Maar we hebben tot nu toe goede resultaten, dus het is misschien beter om nog een week of twee te wachten om het risico te vermijden zei de coach