Belgium

Recordaantal jongeren gearresteerd nadat betoging tegen klassenjustitie en politiegeweld in Brussel escaleert

Bij een betoging in Brussel zijn gisteren maar liefst 230 deelnemers gearresteerd. Dat gebeurde nadat groepjes jongeren zich afscheurden en naar het centrum optrokken. “On va casser tout”, riepen ze. “We gaan alles vernielen.” De politie liet het niet zover komen en een recordaantal jongeren werd gearresteerd. Er werden uiteindelijk geen vernielingen aangericht.

De betoging was “tegen politiegeweld en de klassenjustitie” maar had geen toestemming gekregen, gezien de coronamaatregelen. De politie liet in eerste instantie betijen, maar toen de jongeren optrokken naar het centrum ging men over tot arrestaties.

Onder de arrestanten was ook Yassine Boubout, een jongeman die geregeld in de media komt omdat hij zich opwerpt als tussenpersoon tussen jongeren en politie. Zijn aanhouding was administratief en nadien postte hij op sociale media dat de politie nogal ogen trok toen burgemeester Philippe Close (PS) belde met de vraag om hem vrij te laten. Of dat echt klopt, was gisteravond niet duidelijk. Bij de agenten op het terrein was men daar alvast niet over te spreken.

LEES OOK. Politie zet pepperspray en honden in tegen betogers tegen klassenjustitie in Brussel

Football news:

Sociedad coach op de loting met Real Madrid: als we met 2-0 hadden gescoord, was alles anders geweest. Eerlijk resultaat
Alleen Raul en Casillas waren jonger dan Vinicius toen ze speelden hun 100e wedstrijd voor Real Madrid
Zidane op de loting met Sociedad: we verloren twee punten. We hadden duidelijke momenten in de eerste helft
Wolverhampton verdediger Kilman is klaar om te spelen voor het Oekraïense nationale team. Eerder werd gemeld dat hij kan kiezen Rusland
Pochettino op de nieuwe remontade met Barca: in het voetbal is zelfs het ondenkbare mogelijk, maar we zijn positief
Real Madrid brak een 5-game winning streak met een gelijkspel met Sociedad
Neymar zal waarschijnlijk de wedstrijd van Barcelona missen. PSG wil geen risico nemen