logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Belgium

PS-voorzitter Paul Magnette: "Ik hoor sommigen zeggen dat ze een opening maken, dat ze het dan eens bewijzen"

PS-voorzitter Paul Magnette houdt de deur op een kier voor een federale regering met de N-VA. Tegelijk haalt hij uit naar de N-VA, zonder de partij met naam te noemen. Magnette vraagt dat voorzitter De Wever toont dat het hem menens is met zijn opening over hogere pensioenen en dat hij concrete voorstellen doet. Dat heeft Magnette gezegd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de PS.

Nadat N-VA-voorzitter Bart De Wever afgelopen weekend de hand uitstak naar de PS, werd er met spanning uitgekeken naar de repliek van PS-voorzitter Paul Magnette. Gisteren had PS-kopstuk en brussels minister-president Rudy Vervoort nog gezegd zijn partij niet in zee zou gaan met de N-VA.

Maar tijdens zijn nieuwjaarstoespraak sloeg PS-voorzitter de deur niet dicht en daagde de N-VA uit. “Ik hoor sommigen zeggen dat ze een opening maken. Dat ze het dan bewijzen”, zei hij tegen zijn achterban die bijeengekomen was in het plaatse Pont-à-Celles.

Eisen

Magnette legde zijn eisen nog eens duidelijk op tafel. “De PS is van bij het begin duidelijk geweest, vanaf de verkiezingscampagne, dat we weer wil aanknopen met de sociale en ecologische vooruitgang. En sinds de eerste dag hebben we daar geen millimeter van afgeweken.” 

Concreet blijft hij bij de eis van een minimumpensioen van 1.500 euro, een herfinanciering van de gezondheidszorg, grote investeringen in de NMBS, de vraag van de vakbonden naar betere minimumlonen en alle uitkeringen moeten van de PS boven de armoededrempel zitten.

“Ik doe een oproep aan iedereen om te stoppen met afleidingsmanoeuvres", sneerde Magnette nog. "Sommigen doen er alles aan om de vorming van een regering te verhinderen, met als enige doel aan te tonen dat België niet functioneert. Dat is een schandalige houding die elke dag de kloof tussen de burgers en de politiek dieper maakt.”

Themes
ICO