Belgium

Prins Harry doorbreekt de stilte

Voor het eerst sinds zijn beslissing om het Britse koningshuis te laten voor wat het is en samen met zijn vrouw Meghan Markle te verkassen naar Canada, heeft de Britse prins Harry zondagavond in het openbaar gesproken over zijn beslissing. “Ik ben triest dat het zover is moeten komen, maar we hadden geen andere keuze.”

In The Ivy Chelsea Garden, een chique club in Londen, sprak Prins Harry (35) een select kransje genodigden voor Sentebale, een liefdadigheidsorganisatie die zich het lot aantrekt van kinderen met hiv in Lesotho en Botswana. “Het Verenigd Koninkrijk zal altijd mijn thuis blijven”, zei de prins. “Maar er was geen enkele andere mogelijkheid dan te verhuizen naar Canada.”

Hij beklemtoonde vooral hoeveel pijn de beslissing bij hem en zijn vrouw Meghan heeft gedaan. Tegelijk counterde hij omfloerst de kritiek als zou het Meghan zijn geweest die hem die keuze heeft opgedrongen. “We hebben er maanden en maanden over nagedacht. De pro’s en contra’s zorgvuldig afgewogen. En elke keer opnieuw kwamen we tot dezelfde conclusie. Meghan en ik zaten van in het begin op dezelfde golflengte. We hebben er altijd alles aan gedaan om het land op de best mogelijke manier te dienen. En net daarom ben ik triest dat het zover is moeten komen.”

Rustiger leven

“Ik weet dat ik het gelijk niet in pacht heb, maar geloof me: er was echt geen andere optie. Interpreteer onze beslissing alstublieft ook niet als een vlucht. We wilden de koningin, de Commonwealth en mijn militaire verplichtingen blijven nakomen. Jammer genoeg is dat niet mogelijk. Het verzaken aan onze koninklijke titel zal hopelijk leiden tot een rustiger leven. De media zijn zo machtig, maar ik hoop dat de dag ooit zal komen dat de steun die we bij elkaar vinden veel machtiger zal zijn.”

Op het einde van zijn toespraak dankte hij koningin Elizabeth: “Ik zal altijd het allergrootste respect blijven hebben voor mijn grootmoeder. Ik ben haar, en de rest van mijn familie, ongelooflijk dankbaar voor de onvoorwaardelijke steun die ze mij en Meghan de jongste maanden hebben gegeven.”

Football news:

Zlatan Ibrahimovic: het coronavirus had de moed mij uit te dagen. Slecht idee. AC Milan striker Zlatan Ibrahimovic zegt dat hij positief getest heeft op coronavirus. Gisteren testte ik negatief op het coronavirus en vandaag testte ik positief. Er waren geen symptomen. Het coronavirus had de moed mij uit te dagen. Slecht idee schreef Zlatan in Twitter account. Golden ball werd geannuleerd, maar we hebben onze eigen gemaakt - het is cooler. Stem op de beste speler van 2020 en win 100.000 roebel
Leeds United bevestigde de transfer Llorente. De Sociedad defender kreeg 18 miljoen pond. Leeds kondigde de aankoop aan van de echte Sociedad verdediger Diego Llorente. De Spanjaard heeft een vierjarig contract getekend. Volgens de BBC kreeg de 27-jarige speler 18 miljoen pond betaald. De statistieken van de leerling van Real Madrid zijn hier te vinden
Bartomeu-Suarez: Ik wil een afscheidswedstrijd organiseren. Barcelona zal altijd uw thuis zijn
Arsenal is geïnteresseerd in Jorginho
PSG weigert Allie te huren vanwege de buitensporige eisen van Tottenham
Lopetegui over Beieren: een dergelijk team is al vele jaren niet meer in Europa geweest. Sevilla hoofdcoach Julen Lopetegui sprak vóór de Europese Super Cup, waar zijn team Bayern München zal spelen. Zo ' n team bestaat al jaren niet meer in Europa. Bayern heeft een coach die veel lof verdient voor de manier waarop hij het team leidde en zich liet zien. Het is erg moeilijk om zijn prestaties te herhalen. Dit team weet precies hoe ze willen spelen, aanvallen en verdedigen, zei Lopetegui
Ronaldo is een beest. Het is ongelooflijk dat hij vecht met Messi, minder begaafd door de natuur