Belgium

Premier Wilmès: “Kans heel groot dat er binnenkort nieuwe beperkingen komen”

  ©  BELGA

Premier Sophie Wilmès verduidelijkte donderdag in de Kamer waarom de beslissing over de vijf nauwe contacten genomen werd op de Nationale Veiligheidsraad woensdag. Maar ze benadrukte ook dat die maatregelen ook snel weer aangepast kunnen worden.

Er kwam ondertussen al veel kritiek op de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad van woensdag. De gezinsbubbel van vijf verdween en we mogen nu allemaal nauw contact hebben met vijf personen. Daarnaast mogen we zien wie we willen, mits we afstand houden en/of een mondmasker dragen. Maar die regels kunnen misschien snel weer aangepast worden.

“We hebben beslist om de mogelijkheden om sociaal contact te hebben voor iedereen aan te passen om zo de regels dragelijker te maken. Beter een soepele regeling die door veel mensen wordt nageleefd, dan te strenge regels waar niemand achter staat”, zei premier Wilmès donderdag in de Kamer.

De premier benadrukte dat die regels steeds bijgesteld kunnen worden. “Het zal ongetwijfeld evolueren in functie van de epidemiologische situatie. Ik kan nu al zeggen dat het risico groot is dat we binnenkort met nieuwe beperkingen zullen komen, want de evolutie van de gezondheidssituatie in ons land is niet voordelig.” 

  ©  Photo News

(sgg)

Football news:

Naumov over de nederlagen van Zenit, Loko en Krasnodar in de RPL na de Champions League: gebrek aan professionaliteit in de spelers en het vermogen van de coaches
Ronaldo heeft het coronavirus Protocol geschonden. Er is een onderzoek gaande. Na het vertrek van de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora uit Turijn (4) bekritiseerde de Italiaanse sportminister Juventus forward Cristiano Ronaldo, bij wie het coronavirus werd gediagnosticeerd. De functionaris is van mening dat de speler begin oktober niet naar de plaats van het Portugese nationale team had mogen vertrekken, waar hij COVID-19 bleek te hebben. Volgens Spadafora had Ronaldo in Turijn geïsoleerd moeten blijven. Door Turijn te verlaten, schond Ronaldo het [coronavirus] Protocol. Er is een onderzoek over deze kwestie, er wordt bewijsmateriaal verzameld Spadafora zei op de RAI. Ronaldo testte opnieuw positief op het coronavirus. Om Barca te spelen, heb je een negatief nodig op dinsdag
Sportdirecteur van Khimki ongeveer 2:0 met Rostov: we hebben bewezen dat we een team zijn en kunnen winnen op de weg
Jaka versloeg Arsenal en Leicester creëerde niets anders dan het doel. We zullen proberen punten uit Manchester United te halen.We hadden een grote kans om de tafel op te gaan, we wilden winnen, maar uiteindelijk verloren we. Leicester creëerde niets anders dan een doel, en we hadden kansen in de eerste helft, het is moeilijk om direct na de wedstrijd te beoordelen..
Pirlo about 1:1 met Verona: Juve heeft geen klap in het gezicht nodig om wakker te worden en intens te spelen
Everton en Liverpool in de top 2 aan het einde van de ronde in de Premier League voor het eerst in 27 jaar
Ik weet niet waarom ons doel werd geannuleerd. Het is moeilijk om ruimte te creëren als 10 mensen achter de ballijn zitten