Belgium

Premier De Croo richt zich tot bevolking in videoboodschap: "Kies voor elkaar, kies voor het volgen van de regels" 

Premier Alexander De Croo (Open VLD) roept in een videoboodschap iedereen, en in het bijzonder de jongeren, op om de coronamaatregelen na te leven. Hij heeft het over "keuzes die beslissen over leven of dood". "Er is in deze maar één goede keuze: kies voor elkaar. Kies voor het volgen van de regels." Hij zegt ook dat de maatregelen die nu gelden, neerkomen op een "gedeeltelijke lockdown".

Bekijk hier de volledige videoboodschap van premier De Croo (en lees voort onder de video):

"De situatie in ons land is bijzonder kritiek", zo begint De Croo aan zijn videoboodschap. "Dag na dag raken meer mensen besmet. Ziekenhuisafdelingen lopen vol en het aantal overlijdens neemt toe. De eerste en enige prioriteit vandaag is onze zorgverleners en ziekenhuizen bijstaan en de curve keren."

De premier benadrukt dat ook jongeren ziek kunnen worden door het coronavirus. "Nog te veel jongeren denken dat dit virus niet over hen gaat. Vergis u niet: dit gaat wél over u. Over uw beste vriend. Uw broer of zus. Uw ouders. Uw oma of opa. Iedereen kan besmet raken en ernstig ziek worden. Denk niet: mij overkomt het nooit."

En dus moeten we allemaal de basisregels respecteren (handen wassen, afstand houden,...) en de coronamaatregelen naleven. "Er is in deze maar één goede keuze: kies voor elkaar. Kies voor het volgen van de regels. Voor de gezondheid van de mensen dichtbij u, maar óók voor uw eigen gezondheid."

De huidige coronamaatregelen komen volgens De Croo neer op een gedeeltelijke lockdown. Als de curve niet ombuigt, zullen "nog meer ingijpende maatregelen" nodig zijn, waarschuwt hij.

Football news:

Voormalig voorzitter van Barcelona Joan Laporta heeft besloten zich opnieuw kandidaat te stellen
Antonio Cabrini: Maradona zou nog leven als hij voor Juventus speelde. De liefde voor Napels was sterk, maar ongezond, Ex-Juventus speler en in 1982 sprak de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cabrini zich uit over de dood van voormalig Argentijns voetballer Diego Maradona. Maradona was een levende legende en een mannelijke concurrent. Hij zou nog leven als hij voor Juventus speelde. Het milieu zou hem gered hebben. De liefde van Napels was sterk, oprecht, maar ongezond. Maradona was een gouden man met een groot hart. Hij droeg het lot van Napoli op zijn schouders, waardoor uitstekende resultaten werden bereikt. Maar hij droeg ook het lot van Napels op zijn schouders. Maradona groeide op in een zeer arm gezin en in Napels vond hij een omgeving die vergelijkbaar was met die waarin hij werd geboren. Hij was hartstochtelijk toegewijd aan de stad omdat hij zich verbond met al haar problemen zei Cabrini op Irpinia TV. Afscheid van Maradona in Argentinië: er waren alleen familieleden begraven naast hun ouders. De wedstrijd Napoli was het afscheid van Maradona: een herdenking in het stadion, een herdenkingsdienst met fakkels en Diego op alle schermen in de kom
Een prestonspeler die twee keer de genitaliën van een tegenstander aanraakte werd gediskwalificeerd voor drie wedstrijden voor agressief gedrag
Atalanta Director: alles is goed met Miranchuk, er zijn geen symptomen van coronavirus
Kovid speelt het Letse Kampioenschap: het team kreeg slechts 8 personen (maar nog steeds niet afgemaakt)
Gerard Pique: we hopen allemaal dat Messi zal verblijven in Barca
Agent van het coronavirus vanaf het begin: ik voel me prima. Een test is een test