Belgium

Preformateurs De Wever en Magnette gooien handdoek in de ring

  ©  Photo News

Bart De Wever (N-VA) en Magnette (PS) stoppen met hun opdracht om een regering te vormen. Dat meldt de VRT. De preformateurs zullen maandag aan de koning voorstellen om de leiding over de formatie over te dragen aan de liberale en groene partijen.

De liberalen stuurden donderdag samen met de groene partijen een mededeling uit waarin ze vragen niet langer tegen elkaar te worden uitgespeeld. Ze willen een duidelijke coalitiekeuze van De Wever en Magnette. Vanuit de ‘bubbel van vijf’ - PS, N-VA, SP.A, CD&V en CDH - werd gepikeerd gereageerd op die vlucht vooruit.

Vrijdagvoormiddag werden de liberalen ontvangen door de preformateurs. De vergadering, die niet langer dan een uur duurde, verliep moeilijk, zo was te horen na afloop. De preformateurs hebben nog geen coalitiekeuze gemaakt, is te horen in liberale hoek. Ze toonden ook geen inhoudelijke onderhandelingsmarge en de economische en communautaire bezwaren van de liberalen blijven groot. De groene partijen hebben vrijdagmiddag nog steeds geen uitnodiging gekregen van De Wever en Magnette.

Volgens VRT zouden De Wever en Magnette nu besloten hebben om de handdoek in de ring te gooien.

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet