Belgium

Politierechter spreekt verdachte vrij van overtreding mondmaskerplicht

Het is niet de eerste keer dat een rechter de wettelijkheid van een coronamaatregel betwist, maar het is wel de eerste keer dat dit gebeurt voor de mondmaskerplicht.

In oktober vorig jaar weigerde een rechter een coronaboete op te leggen aan iemand die tijdens de harde lockdown buiten een biertje stond te drinken. Ook die rechter oordeelde dat de coronaboete ongrondwettig was. 

Volgens professor vrije meningsuiting en discriminatierecht Jogchum Vrielink hebben dergelijke uitspraken een beperkte precedentwaarde. Maar ze tonen wel aan dat er hoogdringend een coronawet moet komen die een einde maakt aan de rechtsonzekerheid, zegt hij. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is trouwens bezig met de voorbereiding van zo'n wet.

Football news:

Jota keerde terug naar de Liverpool general group
Mascherano over Messi ' s toekomst: hij zou nooit Leo advies durven geven. Als vriend zal ik elke beslissing die hij maakt steunen. Voormalig Barcelona verdediger Javier Mascherano heeft zich uitgesproken over Lionel Messi ' s toekomst bij de club
Claudio Marchisio: Ronaldo inspireert altijd angst. Met uitzondering van strafschoppen van 25 meter
Jaka over beledigingen in sociale netwerken: het doodt voetbal. Ik zou graag degenen ontmoeten die dit allemaal schrijven, en vragen: waarom?
Ajax wil het contract met Onan verlengen, ondanks de schorsing
Ex-Arsenal spits Sanogo is verhuisd naar Huddersfield
Pep Guardiola: ik weet niet wat fantasy football is. Ik hoorde niet over hem tot maandag