Belgium

Politie vat zestien bestuurders bij de kraag die proberen ontkomen aan alcoholcontrole

Antwerpen -

De Antwerpse politie hield zondagmorgen een grootschalige Wodca-actie. Daarbij werd zo’n 5 procent van alle gecontroleerde bestuurders geverbaliseerd. De politie schreef boetes uit voor alcohol- en drugsgebruik in het verkeer, maar ook voor het ontbreken van geldige boorddocumenten. Zestien bestuurders probeerden - tevergeefs - aan de controle te ontkomen.

De controles startten al om 5 uur zondagmorgen op drie verschillende plaatsen. De verkeerspolitie controleerde, in ondersteuning van de verkeersondersteuningsteams van de regio’s West en Centrum, in de Amsterdamstraat, Plantin en Moretuslei en de Graaf van Hoornestraat.

Er werden 646 negatieve samplings afgenomen en 53 positieve. Bij ademtesten bliezen 7 personen ‘alarm’ en 21 positief. De politie trok zeven rijbewijzen in. Eén persoon weigerde een ademtest af te leggen.

De politie ging zestien keer achter een bestuurder aan die probeerde te ontkomen aan de controle. Telkens die het dispositief in het oog kregen, moesten die plots de andere richting uit.

Football news:

Barcelona voor 4,5 miljoen euro zal 70% van de rechten op 19-jarige forward Sao Paulo Maya kopen
Martin Ødegaard: Sociedad wil meedoen aan de Champions League is een droom. Het is moeilijk om tegen Real Madrid en Barca te vechten, maar we kunnen tegen de rest vechten
Newcastle FC is een Engelse voetbalclub uit Longstaff. Zijn salaris zal met meer dan 30 keer stijgen
Milan defender Duarte raakte gewond. Dit is de tweede blessure in de club na het hervatten van de training
Lyon kocht Toko-Ekambi van Villarreal voor 11,5 miljoen euro
Porto coach: wedstrijden zonder fans zijn als salade zonder dressing. Zonder azijn, olie en zout – niet hetzelfde
Newcastle defender Yedlin: wij eisen niet dat het leven van zwarten belangrijker is dan het leven van blanken. Om als gelijken behandeld te worden